Lantul romanesc de farmacii A&D Pharma, proprietarul Sensiblu si Mediplus, al carui actionar majoritar este fondul de investitii olandez Sograno, intentioneaza sa listeze 25% din actiunile companiei la London Stock Exchange, a declarat analistul Bram Buring de la Wood .

Oferta publica, prima de acest tip lansata pana acum pe piata bursiera londoneza de o companie romaneasca, ar putea ridica valoarea de piata a holdingului A&D Pharma la aproape 500 milioane euro, potrivit estimarilor analistilor, informeaza NewsIn.

Holdingul A&D Pharma, grup de farmaceutice care detine reteaua romaneasca de farmacii Sensiblu, intentioneaza sa obtina peste 125 milioane euro (84 milioane lire sterline) printr-o oferta publica initiala de actiuni, sub forma Certificatelor Globale de Depozit (Global Depositary Receipts), lansata la London Stock Exchange. Oferta publica va avea ca obiect actiunile ordinare ale companiei, detinute in prezent de Sograno B.V. Olanda, principalul actionar, si este conditionata de primirea aprobarilor necesare din partea Autoritatii de Listare din Marea Britanie. ING Bank N.V., sucursala Londra, a fost desemnata, Manager Conducator al sindicatului de intermediere pentru derularea ofertei.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.