Piata conservelor din carne se va situa in acest an la aproape 180 milioane lei, in crestere cu 10% comparativ cu nivelul inregistrat anul trecut, la un avans al productiei de pana la 35%

In 2005, productia de conserve din carne s-a cifrat la circa 23.000 de tone, cu o valoare estimata de 161,9 milioane lei. Pentru 2006, cresterea valorica a pietei este estimata la circa 10%, conform Romalimenta, informeaza Mediafax.

Reprezentantii companiilor din piata preconizeaza o crestere in volum a productiei totale de pana la 35%, avans determinat de investitiile realizate pentru cresterea calitatii produselor si diversificarea sortimentelor. "Comparativ cu anul 2005, piata conservelor din carne va avea o crestere de 35%, pe fondul diversificarii ofertei, dar si a calitatii sporite a produselor oferite", a declarat Adina Popa, directorul de marketing al producatorului Hame Romania.

Reprezentantii producatorului de conserve Scandia Sibiu apreciaza ca in acest an sectorul va inregistra o crestere in volum de 20-25%, cel mai important factor de evolutie fiind cresterea calitatii produselor din categoria conserve de carne, pe toate segmentele de pret.

In intervalul mai 2005-mai 2006, cele mai vandute conserve au fost cele din carne de porc, cu o valoare de 34,8% din total.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.