Petrom a semnat un acord prin care preia 74,9% din actiunile Ring Oil Holding & Trading Ltd Cipru, companie care controleaza sase firme rusesti ce detin opt licente de explorare si o licenta de explorare si productie

\"Achizitia a opt licente de explorare si a uneia de explorare si productie, in aceasta regiune bogata in petrol din Rusia, este in conformitate cu strategia noastra de a transforma Rusia si Regiunea Caspica intr-o regiune de maxima importanta pentru Explorare si Productie. Extinderea in Rusia si oportunitatea unei stranse colaborari cu parteneri care au o vasta experienta in proiecte de explorare, constituie baza dezvoltarii in una din cele mai bogate tari in petrol si gaze din lume,\" a declarat citat de NewsIn, membrul Comitetului executiv al Petrom, responsabil cu activitatea de explorare si productie, Werner Ladwein.

Potrivit comunicatului Petrom, compania Ring Oil Holding & Trading Ltd. are o experienta vasta in explorarea si productia de titei, in comercializarea petrolului si a produselor petroliere, precum si in domeniul forajului de sonde in Rusia si in Comunitatea Statelor Independente.

Ring Oil Holding & Trading Ltd detine in proportie de 100% sase companii rusesti, care la randul lor au un portofoliu de perimetre de explorare in Federatia Rusa. Conducerea companiilor rusesti se afla la Moscova, acestea avand un numar total de 60 de angajati, inclusiv cei din teritoriu. Contractele corespunzatoare tranzactiei au fost semnate pe 25 septembrie 2006, pretul de cumparare fiind confidential.

Comunicatul Petrom mentioneaza ca finalizarea tranzactiei este conditionata de aprobarea autoritatilor de concurenta din Rusia si ca se estimeaza ca aceasta aprobare va fi obtinuta in ultimul trimestru al lui 2006.

Portofoliul achizitionat consta in opt licente de explorare in zona Saratov, situata la sud-est de Moscova, la aproximativ 1.000 km, si intr-o licenta de explorare si productie in zona Komi, la 1.200 km nord-vest de Moscova. Rezervele C1 (rezervele dovedite conform standardelor rusesti) se ridica la 13 milioane de barili. in plus, expertii Petrom si OMV estimeaza un potential semnificativ de descoperiri de zacaminte de petrol in blocurile de explorare.

\"Patrunderea pe piata de explorare si productie din Rusia este un pas semnificativ si accentueaza importanta Petrom in strategia de dezvoltare a OMV. Aceste achizitii din Rusia consolideaza pozitia companiei si prezinta o importanta majora pentru cresterea viitoare a intregului Grup\", sustine directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.

Pana in 2011, Petrom intentioneaza sa exploreze aproximativ 20.000 km prin intermediul tehnologie 2D si aproximativ 3.000 km patrati prin intermediul tehnologiei 3D seismic. Pana in 2013, compania planuieste finalizarea a aproximativ 40 de sonde de explorare. Tehnologiile speciale de explorare si de optimizare a ratei de recuperare a zacamintelor utilizate de Petrom si OMV vor face posibila utilizarea licentelor la potentialul maxim. Pe langa achizitionarea acestor licente, se intentioneaza realizarea unor noi achizitii in domeniul productiei si participarea la licitatii. Aceste activitati vor facilita consolidarea rapida a unui portofoliu remarcabil de explorare si productie.

Potrivit Petrom, perimetrele beneficiaza de pozitii geografice favorabile, care permit desfasurarea operatiunilor pe tot parcursul anului, iar proiectele de explorare se desfasoara in apropierea unei infrastructuri deja existente, cum ar fi conducte de titei cu capacitati disponibile si acces la rute de transport pentru activitatile de explorare.

Consiliul de Administratie al Ring Oil Holding & Trading Ltd Cipru este format din patru membri nominalizati de Petrom si din doi membri nominalizati de catre actionarul minoritar.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.