Cel mai mare actionar al Fondului Proprietatea, din acest moment, detine actiuni in jurul valorii de 2 milioane euro, a declarat Alexandru Paunescu, presedintele Fondului Proprietatea

Pana acum, 97 de fosti proprietari au primit actiuni la Fondul Proprietatea, care reprezinta aproximativ 0,29% din capitalul social de 14,2 miliarde lei. Comisia Centrala a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a emis alte 3.000 de titluri de despagubire, care reprezinta intre 1,5% si 1,7% din capitalul Fondului Proprietatea. "Conversia acestor titluri in actiuni va fi cu claritate stipulata in ordonanta de urgenta, care va stabili modalitatea de conversie", a mai spus Paunescu. "Mai sunt cativa actionari care detin sume apropiate, de pana la 1-2 milioane euro, dar nu reprezinta valori semnificative", a completat acesta.

"Vrem alte active in locul banilor de la CEC si Romtelecom"

Fondul Proprietatea vrea sa obtina actiuni la alte societati pentru a completa iesirile de actiuni de la CEC si Romtelecom, a mai declarat Alexandru Paunescu. "Nu mai detinem actiuni la aceste societati, detinem practic niste promisiuni de obtinere a sumelor respective din banii obtinuti in urma procesului de privatizare. Dar acestea nu sunt sume certe pentru ca valorile la care se vor vinde cele doua societati sunt necunoscute", a declarat Alexandru Paunescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.