Compania americana AIG/ Lincoln intra pe piata imobiliara din Romania, prin dezvoltarea unui imobil de birouri situat in Bucuresti, proiect estimat la 34 milioane de euro, au declarat agentiei Mediafax surse din piata imobiliara. AIG/Lincoln a incheiat un parteneriat cu Fondul Fabian Romania Property pentru finantarea proiectului. Fabian Romania Property Fund a achizitionat jumatate din terenul detinut de AIG/Lincoln pentru 5,23 milioane de euro si va finanta dezvoltarea proiectului.

Cladirea, din clasa A, va avea o suprafata construita de 26.000 de metri patrati si va fi amplasata pe un teren de peste 5.000 de metri patrati, situat in zona de centru-nord a Bucurestiului, au spus sursele citate. Proiectul va fi dezvoltat de catre o firma, BVB, infiintata de cei doi parteneri si inregistrata in Luxemburg. Lucrarile de constructie vor incepe in trimestrul al treilea al anului viitor si vor fi incheiate un an mai tarziu.

AIG/Lincoln a fost infiintata in anul 1997, prin asocierea AIG Global Real Estate Investment Corporation, o subsidiara a American International Group (AIG), cu Lincoln Property Company din Dallas. Compania a fost formata pentru achizitia, dezvoltarea si administrarea proprietatilor imobiliare. AIG/Lincoln a realizat investitii in Polonia, Ungaria, Cehia, Germania, Italia, Spania si Rusia, care totalizeaza 1,5 milioane de metri patrati construiti cu o valoare de 900 milioane de dolari. Fabian Romania Property Fund a fost infiintat pentru efectuarea de investitii in proprietati comerciale in Romania. Fondul a cumparat, in acest an, doua cladiri de birouri in Bucuresti.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.