Australia este una dintre tarile in care piata imobiliara este matura si bine organizata din punct de vedere legislativ. Preturile de aici sint destul de piperate in marile orase, dar scad considerabil in mediul rural

Piata imobiliara australiana este foarte bine pusa la punct din toate privintele. Cu o suprafata destul de mare, peste 7,5 milioane de kilometri patrati, si o populatie de doar 20 de milioane de locuitori, Australia este tara contrastelor. Majoritatea locuitorilor stau in marile orase precum Sydney, Melbourne sau capitala, Canberra, iar in mediul rural densitatea este mult mai mica. Acest fapt genereaza preturi mai mari in orasele importante, acolo unde exista marile aglomeratii urbane.

Exista insa si solutii de locuinte mai ieftine, care se gasesc in apropierea acestor orase, la distante de peste 50 km. Ele sint uneori preferate de straini datorita intimitatii pe care acestea le ofera si in acelasi timp datorita distantei relativ mici pe care o au de parcurs pina la marile aglomerari urbane. La asta contribuie si reteau de drumuri si de autostrazi, care este foarte bine pusa la punct. Un alt motiv pentru care piata imobiliara australiana este atractiva il constituie si faptul ca guvernul aproba relativ usor permisul de cumparare a unei locuinte pentru straini.

Preturi la orase

Cele mai importante orase din Australia sint Sydney si Melbourne, orase cu dezvoltare economica foarte buna si care atrag cei mai multi straini care doresc sa se stabileasca in aceasta tara. Chiar daca nici unul dintre acestea nu este capitala tarii, ele conduc detasat in topul popularitatii oraselor australiene.

Preturile apartamentelor din Sydney sint mai mari decit cele din Melbourne datorita notorietatii acestui oras. In Sydney, o garsoniera de 22 mp, situata intr-o zona destul de buna, costa 90.000 de dolari. Pentru apartamentele de doua camere, preturile sint mai mult decit duble. Un astfel de apartament, de 54 mp, costa 185.000 de dolari. La cele de trei camere, cu o suprafata de 96 mp, pretul este de aproximativ 390.000 dolari, iar la cele de patru camere, cu o suprafata mai mare de 120 mp, pretul este de peste 450.000 de dolari.

In Melbourne, preturile apartamentelor sint mai mici. Chiar daca o garsoniera costa mai mult decit in Sydney, aproximativ 110.000 de dolari o garsoniera de 42 mp, la apartamente, pretul este mai mic. Un apartament de doua camere, cu o suprafata de 72 mp, costa 150.000 de dolari, unul de trei camere, cu o suprafata de 86 mp, costa in jur de 220.000 de dolari, iar un apartament de patru camere, cu o suprafata de peste 100 mp, costa aproximativ 250.000 de dolari.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.