Omul de afaceri Megdet Rahimkulov, a anuntat ca ar putea sa-si mareasca detinerea la OTP Bank pana la 8%-10% si a estimat ca valoarea bancii s-ar putea tripla in urmatorii trei-cinci ani, la 15-18 miliarde euro, de la capitalizarea actuala de 6,5 miliarde euro

Rahimkulov considera ca este improbabil ca OTP Bank sa fie cumparata, deoarece banca ungara ar putea valora pana la 15-18 miliarde euro in urmatorii trei-cinci ani. Capitalizarea bancii ungare este de 6,528 miliarde euro (8,366 miliarde dolari), potrivit datelor bancii de investitii Wood&Company, informeaza NewsIn.

"Investitorul rus Rahimkulov, care a cumparat recent peste 5% din OTP, si-ar putea mari detinerea pana la 8-10% in urmatorul an si chiar pana la 25%", informeaza un raport al bancii de investitii Wood&Company. Megdet Rahimkulov a anutat in doua interviuri separate ca este posibil sa-si mareasca detinerea din banca ungara pana la 8%-10%, a anuntat joi portalul financiar portfolio.hu. "Cumparand 5% dintr-o banca este totdeauna un eveniment important si orice afirmatie legata de marirea detinerii lui Rahimkulov trebuie urmarita cu atentie", considera analistul Wood, Jiri Stanik. "Totusi, nu se declara pietei planurile tale de a cumpara mai mult pana se realizeaza acest lucru, asadar, tratam comentariul lui Rahimkulov dintr-o perspectiva foarte retinuta", a continuat analistul Wood.

Rahimkulov a declarat, in cele doua interviuri, ca nu va fi interesat de a mai cumpara actiuni ale OTP daca pretul va depasi 7.000 forinti pe actiuni si a declarat ca vede un pret cuprins intre 6.400-6.7000 forinti pe actiune drept unul realistic. Acesta a mai adaugat ca nu este chiar imposibil ca pretul unei actiuni OTP sa depaseasca 10.000-12.000 forinti in urmatorii trei-cinci ani.

Omul de afaceri rus a mai spus ca nu are nicio intentie de a exercita vreo influenta asupra managementului bancii, deoarece o considera una din cele mai bine conduse banci.

Rahimkulov a afirmat ca ar fi bucuros sa faca parte din consiliul de administratie al OTP Bank daca i s-ar face aceasta oferta. Expansiunea OTP in Ucraina si Rusia a fost unul din motivele pentru care rusul a ales sa investeasca in banca ungara, adaugand ca ambele piete au potential mare, dar OTP ar trebui sa aiba o strategie unica daca vrea sa reuseasca. OTP a anuntat pe 15 septembrie ca Rahimkulov, impreuna cu rudele apropiate, detin indirect 5,294% din actiunile bancii.

"Managementul OTP Bank considera ca aceste tranzactii sunt doar investitii de portofoliu financiar", a anuntat vineri un comunicat al OTP Bank. "OTP Bank declara ferm ca toate tranzactiile au fost executate fara un aranjament anterior cu banca. De asemenea, nici banca, nici managementul, nu au vreo intentie directa sau indirecta de a se implica financiar sau in orice alt fel in tranzactiile facute de companiile detinute de domnul Megdet Rahimkulov sau de rudele sale apropiate", a subliniat banca. Pretul cu care a inchis OTP joi seara a fost de 6.525 forinti pe actiune, cu 2,5% mai putin decat pretul de inchidere de miercuri seara.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.