Are doar 22 de ani si este fondatorul si CEO-ul celei mai ravnite retele sociale online din lume, Yahoo oferind un miliard de dolari, cu mult mai mult decat a costat MySpace in urma cu un an

Mark Zuckerberg avea 20 de ani in 2004 si era student al Universitatii Harvard in momentul in care a creat Facebook. Site-ul a fost initial doar o metoda de a iti recunoaste mai usor colegii de cursuri, utilizatorii avand posibilitatea de a isi crea un profil cu o poza si cateva informatii descriptive. In cateva saptamani peste jumatate din studentii universitatii devenisera membri ai acestei comunitati.

Dupa inca jumatate de an, Facebook se transformase deja intr-o retea sociala, avand ca membrii studenti ai tuturor universitatilor din regiune. Pana in decembrie 2004 numarul membrilor atinsese un milion. Cum veniturile cresteau si site-ul dezvoltat intr-o camera de campus devenise deja o afacere, Zuckerberg a renuntat la studii impreuna cu un coleg, Dustin Moskovitz, cei doi mutandu-se in Palo Alto, California, pentru a se dedica in intregime dezvoltarii sale.

Dupa doi ani Facebook are membrii din 2200 de universitati din toata lumea si peste 25.000 de licee din SUA si Canada, aceasta fiind de altfel si conditia de baza pentru a deveni un membru al acestei comunitati online: sa urmezi cursurile uneia dintre scolile sau universitatile incluse in reteaua Facebook. Reteaua sociala are 14,6 milioane de membri activi, acesta fiind numarul celor care si-au accesat propriul cont in luna iulie, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare comScore Media Metrix.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.