Actionarii si conducerea grupului Fiba, care detin Finansbank, discuta strategia de dezvoltare pe urmatorii cinci ani a bancii, iar Romania ocupa un rol important in expansiunea bancii, a declarat, pentru NewsIn, vicrepresedintele Finansbank Romania, Omer Tetik.

"In momentul de fata membrii conducerii si actionarii Fiba Group analizeaza strategia de expansiune pentru urmatorii cinci ani si Romania ocupa o pozitie importanta in aceasta", a afirmat, pentru NewsIn, Omer Tetik. Acesta a mai declarat ca investitiile sunt mari si trebuie discutate si analizate de actionarii companiei. Grupul Fiba asteapta primirea de licenta bancara in Ucraina si exista posibilitatea ca acesta sa se extinda si in India, a mai declarat vicepresedintele Finansbank Romania, responsabil cu trezoreria si institutiile financiare.

"Grupul Fiba este foarte atasat de Romania, dar nu Romania nu este singura tara in care grupul vrea sa-si extinda activitatile. Fiba Group are deja banci in Rusia, Olanda, Elvetia si se asteapta obtinerea unei licente bancare in Ucraina", a declarat, pentru NewsIn, vicepresedintele Finansbank. "Pe de alta parte, planuri viitoare de expansiune nu sunt limitate la cele 2,3 miliarde euro primite din vanzarea bancii (n.red. a Finansbank Turcia), ci de cateva ori mai mari decat aceasta suma", a continuat Omer Tetik.

In prezent, grupul Fiba este prezent in Romania prin Finansbank, Finans Servicii Financiare, Finans Credit Ipotecar si, potrivit vicepresedintelui, Fiba va fi prezent in curand si prin Fiba Asigurare. "Vom vinde prima polita de asigurare la inceputul anului 2007", a declarat, miercuri, pentru NewsIn, Omer Tetik.

"Achor Mall Development are planuri seriose pentru continuarea dezvoltarii in proiecte de retail si rezidentiale pentru clasele de venituri medii si mari", a declarat vicepresedintele Finansbank Romania. Acesta a adaugat ca grupul Fiba cumpara terenuri, cladiri si a estimat ca valoarea investitiei in domeniul imobiliar din Romania va ajunge la 500 milioane euro.

Target-ul de active pentru finalul anului 2006 al Finansbank Romania este de 707 milioane euro, in conditiile in care banca a avut in primul semestru active de 500 milioane euro, a declarat presedintele Finansbank, Tamer Ozatakul, la a treia intalnire a partenerilor Finansbank, posesori de CardFinans Avantaj. Finansbank tinteste marerea cotei de piata pana la 1,4% la sfarsitul anului, de la 1,2%, cat avea in primul semestru, a aratat oficialul bancii turcesti. De asemenea, obietivul bancii pentru 2007 este ca Finansbank sa aiba active de 1,2 miliarde euro, cu o cota de piata de 1,8%, a mai declarat presedintele bancii turecsti.

"Mergem foarte, foarte repede", a apreciat presedintele bancii, comentand evolutia bancii din ultimii ani. Potrivit statisticilor Bancii Nationale a Romaniei, activele Finansbank au crescut cu 34,96% in primele sase luni ale anului, iar banca s-a situat pe a patra pozitiei in clasamentul bancilor dupa cresterea activelor in primul semestru.

Banca doreste ca portofoliul de credite sa creasca cu aproximativ doua treimi in urmatoarele luni pana la finalul anului 2006, fata de primul semestru. Banca a acordat credite in valoare de 292 milioane euro in primul semestru, iar tinta urmarita de conducerea bancii este de 507 milioane euro pana la sfarsitul anului.

Finansbank isi propune sa ajunga la 93 de sucursale pana la finalul acestui an, a declarat presedintele bancii. La sfarsitul primului semestru, banca avea 55 de sucursale, iar tinta pentru 2007 este de 150 de sucursale, a mai declarat Ozatakul.

La finalul lunii septembrie, tranzactiile cu carduri ale Finansbank se dublasera (105%) fata de aceeasi perioada a anului trecut, pana la suma de 24,11 milioane euro, de la 11,75 milioane euro, au aratat datele bancii, prezentate in conferinta. De asemenea, numarul tranzactiilor cu carduri aproape s-a dublat in aceiasi perioada si a crescut de la 319.034 la 597.045.

Banca detine 10% din piata POS-urilor, cu

In septembrie banca avea 3.552de POS-uri la comercianti si detinea, potrivi statisticilor proprii, 10% din piata POS-urilor. Totodata, Finansbank controla 11% din piata cardurilor de credit, cu 87.594 carduri de credit emise. Finansbank a anuntat ca doreste atingerea unui numar de 5.000 de POS-uri pana la finalul acestui an. Potrivit statisticilor bancii, aceasta avea un numar de 3.010 POS-uri la finalul primului semestru. Oficialii bancii au mai anuntat ca doresc dublarea numarului de ATM-uri, de la 40 la 80.

Un alt obiectiv al Finansbank Romania este de a atinge 150.000 de carduri la finalul anului 2006, fata de 99.500, care era cifra inregistrata la finalul lunii iunie, au anuntat oficialii bancii. Banca urmareste sa ajunga la 500.000 carduri in anul 2007, ceea ce este o "tinta foarte usoara" pentru banca turceasca, avand in vedere performantele Finansbank in Turcia si Rusia in domeniul cardurilor, a declarat, in cadrul intalnirii cu partenerii, Omer Tetik.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.