"In ultimii doi ani, apropierea aderarii la Uniunea Europeana a produs efervescenta pe piata romaneasca de medicamente. Fiind o companie importanta a existat si exista interes pentru Labormed din partea celor hotarati sa investeasca in Romania, fie fonduri de investitii sau companii farmaceutice," a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Xeni-Camelia Dicu. "Dar Labormed Pharma nu are intentia sa vanda," a precizat ea.

In ultimele 12 luni, trei jucatori importanti de pe piata de profil din Romania si-au gasit actionari majoritari noi: Sicomed, care a fost cumparat de catre compania ceha Zentiva, Sindan a fost achizionat de catre Actavis, iar Terapia - de catre indienii de la Ranbaxy. in momentul de fata, unica companie de talie mare care asteapta un investitor strategic ramane Antibiotice Iasi, insa procesul de privatizare a acesteia se confrunta cu dificultati inca in faza selectarii unui evaluator al activelor societatii.

Labormed Pharma, companie cu capital integral romanesc detinut de persoane fizice, este interesata doar de parteneriate de productie. 'Cand vom finaliza noua fabrica, ne vom deschide catre colaborari privind fabricarea medicamentelor sub contract sau sublicentieri. Ne vom orienta catre colaborari cu firme din Uniunea Europeana', a spus directorul Labormed Pharma.