Cei care stabilesc targetul unei campanii publicitare trebuie sa se axeze pe elemente cheie, care pe langa 'banalele' criterii de selectie precum varsta, sex, mediu social, trebuie sa-i descopere potentialului cumparator un punct 'sensibilizator'. Acest lucru insa, nu este deloc usor. "Cea mai mare atentie o acordam caracteristicilor psihografice, deoarece doar dintr-o buna intelegere a target-ului putem extrage ‘adevaruri’ puternice", a precizat pentru Wall-Street, Mugur Varzariu, VP strategy al agentiei Tempo Advertising.

Stilul de viata sau comportamentul de consum al cumparatorilor sufera modificari determinand producatorii sa "inoveze". "Pepsi Twist Lemon a fost dezvoltat ca urmare a observarii faptului ca tot mai multi consumatori adaugau o felie de lamaie in paharul lor de Pepsi, considerand astfel bautura mai reconfortanta", explica Sorin Psatta, strategy director al agentiei Grafitti BBDO. Referindu-se la profilul psihografic al consumatorilor, el dezvaluie ca un mesaj se potriveste usor unui grup de femei cu varste cuprinse intre 25-45 de ani, cu educatie medie si peste, venit mediu-superior, completand ca totusi datorita marilor diferente intre memebrele acestui grup, "ar fi mult mai usor sa legi o conversatie cu ele daca ai stii ca sunt, luand exemplu personajele unui serial de succes, asemenea lui Carrie, Samanthei, Charlottei ori Mirandei", a completat Sorin Psatta.

Producatorul de publicitate este el insusi un consumator pus la incercare. Asa ca, de cele mai multe ori, inainte de a gandi o campanie publicitara, de a-i alege un public tinta, poate testa produsul pentru a fi convins ca-l va ambala corespunzator, numai bun de pus pe TV, la radio, prin reviste sau outdoor. "Filozofia nostra in ceea ce priveste incercarea produselor sau serviciilor clientilor nostrii se ghideaza dupa conceptul ‘ancheteaza produsul pana marturiseste’, a afirmat Mugur Varzariu.