In prezent, Dexia Kommunalkredit studiaza, pe piata romaneasca, proiecte in sectorul public de peste 900 milioane euro. Compania a sarbatorit miercuri un an de la infiintare. Reinhard Platzer, presedintele Dexia Kommunalkredit Bank (Dexia-Kom), a declarat ca volumul necesar de investitii pentru urmatorii ani in Romania este de 40-50 miliarde euro.

"Pentru promovarea dezvoltarii infrastructurii, trebuie construite bazele corespunzatoare de catre autoritati", a declarat citat de NewsIn, Paltzer. "in acest sens, Dexia Kommunalkredit Bank propune infiintarea unei platforme instutionale pentru coordonarea investitiilor de infrastructura", a continuat oficialul Dexia-Kom.

"Aceasta ar fi utila pentru discutarea unor solutii alternative de finantare, pregatirea terenului pentru solutii de finantare care sa nu impovareze bugetul public, coodronarea procesului de accesare a fondurilor de sprijin din partea UE, precum si structurarea mecanismelor de cofinatare in cooperarea cu diferite autoritati publice, locale si centrale.", a aratat Platzer.