Fondului Proprietatea s-ar putea lista in mai 2007 daca ordonanta de urgenta prin care va fi modificata forma de organizare a Fondul va fi aprobata in octombrie iar compania de gestionare a activelor va fi selectata pana in aprilie 2007, potrivit presedintelui Fondului

"Fondul Proprietatea poate fi un element pozitiv pentru piata de capital sau poate fi un element negativ. Pana acum nu ne-a demonstrat decat o oarecare balba si lipsa de coerenta in tot ceea ce face, inclusiv prin amanarea listarii la BVB ", a declarat citat de NewsIn, deputatul Gratiela Iordache, vicepresedintele Comisiei de buget, finante, banci si presedintele Comisiei piata de capital din Parlament.

Initial Fondul Proprietatea trebuia sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti pana in luna octombrie 2006 si ulterior sa faca demersuri pentru listarea in paralel pe una dintre marile piete bursiere externe, potrivit declaratiilor anterioare ale conducerii Fondului. "Problema noastra este ordonanta de urgenta pe care o asteptam pentru eficientizarea activitatii fondului si daca aceasta a intarziat nu este vina Fondului Proprietatea. Balbele pentru care am fost criticati, inclusiv intarzierea listarii la Bursa in acest an, se datoreaza in totalitate acestui impediment", a declarat la randul sau presedintele Fondului, Alexandru Paunescu.

Ordonanta de urgenta care modifica legea de functionare a fondului se afla de peste doua luni in stadiul de avizare de catre ministere, ultimele care mai trebuie sa semneze fiind Ministerul Finantelor si Ministerul Justitiei. "Speram ca ordonanta sa fie avizata luna aceasta si sa intre pe ordinea de zi a Guvernului la inceputul lunii octombrie", a mai declarat Paunescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.