"Fondul Proprietatea poate fi un element pozitiv pentru piata de capital sau poate fi un element negativ. Pana acum nu ne-a demonstrat decat o oarecare balba si lipsa de coerenta in tot ceea ce face, inclusiv prin amanarea listarii la BVB ", a declarat citat de NewsIn, deputatul Gratiela Iordache, vicepresedintele Comisiei de buget, finante, banci si presedintele Comisiei piata de capital din Parlament.

Initial Fondul Proprietatea trebuia sa se listeze la Bursa de Valori Bucuresti pana in luna octombrie 2006 si ulterior sa faca demersuri pentru listarea in paralel pe una dintre marile piete bursiere externe, potrivit declaratiilor anterioare ale conducerii Fondului. "Problema noastra este ordonanta de urgenta pe care o asteptam pentru eficientizarea activitatii fondului si daca aceasta a intarziat nu este vina Fondului Proprietatea. Balbele pentru care am fost criticati, inclusiv intarzierea listarii la Bursa in acest an, se datoreaza in totalitate acestui impediment", a declarat la randul sau presedintele Fondului, Alexandru Paunescu.

Ordonanta de urgenta care modifica legea de functionare a fondului se afla de peste doua luni in stadiul de avizare de catre ministere, ultimele care mai trebuie sa semneze fiind Ministerul Finantelor si Ministerul Justitiei. "Speram ca ordonanta sa fie avizata luna aceasta si sa intre pe ordinea de zi a Guvernului la inceputul lunii octombrie", a mai declarat Paunescu.