In procesul fuziunii dintre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Bursa Monetar Financiara si de Marfuri de la Sibiu a fost incheiata etapa evaluarilor finale si urmeaza redactarea si publicarea proiectului de fuziune dintre cele doua institutii, potrivit presedintelui BVB, Septimiu Stoica.

"Din pacate procesul fuziunii dintre cei doi operatori de piata a fost intarziat din cauza ca Bursa de Valori Bucuresti a trebuit sa incheie procesul de demutualizare (transformarea Bursei de Valori Bucuresti in societate pe actiuni) si fuziunea cu Bursa Electronica Rasdaq", a declarat, citat de NewsIn, Stoica.

Earst&Young, evaluatorul celor doua institutii a incheiat procesul de evaluare si potrivit protocolului, rezultatele au fost transmise fiecarei parti, insa detaliile financiare nu sunt cunoscute inca. "Intre Bursa de Valori Bucuresti si Bursa Monetar-Financiara si de Marfuri de la Sibiu urmeaza sa existe schimbul de informatii referitoare la evaluare si in baza acestor informatii se va putea stabilii o rata de alocare a actiunilor", a mai spus presedintele BVB. Ulterior acestui schimb de informatii vor avea loc adunarile generale ale actionarilor celor doua burse, va fi redactat si publicat proiectul de fuziune, care va fi apoi prezentat intr-o adunare comuna a actionarilor celor doua institutii.

"Fuziunea dintre cele doua Burse poate duce la o serie de efecte benefice in piata de capital", a declarat Petru Prunea, membru in Consiliul BVB. "Au existat o serie de tergiversari si suspiciuni, care au dus la tensiuni legate de acest proces. Odata cu acceptarea si recunoasterea diversitatii intereselor si o strategie care sa fie favorabila tuturor celor implicati in acest proces, fuziunea va deveni posibila", a mai spus Prunea.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.