O serie de proiecte normative cu intrare in vigoare la 1 ianuarie 2007 prefigureaza schimbari fundamentale in activitatea viitoare a bancilor. In opinia unor lideri ai sistemului bancar, aceste schimbari vor impinge si mai mult institutiile de credit catre clientii obisnuiti, iar conditiile de creditare ar trebui sa se relaxeze vizibil.

Cat despre costurile suplimentare pe care le vor suporta bancile pentru a se adapta noilor cerinte, acestea ar trebui sa nu fie transferate clientilor. "Este de asteptat ca bancherii sa mizeze mai mult pe cresterea numarului de clienti decat pe acoperirea acestor costuri printr-o eventuala scumpire a creditelor", apreciaza reprezentantii sistemului bancar. Mai mult, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Gratian Ghetea, ne-a declarat ca prin noile proiecte normative "se creeaza conditiile necesare pentru introducerea unor principii liberale in activitatea institutiilor de credit". Astfel ca, activitatea bancilor fiind ceva mai eficienta decat pana acum, "ne putem astepta inclusiv la reducerea unor costuri ale creditelor", a mai spus seful ARB.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.