"Doresc sa pun capat speculatiilor de genul: gaura din buget lasata de cota unica. Nu exista o gaura in buget. Mai mul, incasarile au crescut simtitor. La fel si investitiile straine directe", a explicat Bodu.

In primele opt luni ale anului in curs veniturile la buget au crescut cu 15,2 la suta in termeni reali, comparativ cu 7 % in 2005. Anul trecut investitiile de tip greenfield in Romania au crescut cu circa un miliard de euro fata de anul precedent.

Sebastian Bodu s-a declarat multumit de activitatea ANAF de pana in prezent, cu toate ca, spune el, au existat si unele esecuri.

De asemenea, introducerea taxei pe viciu a condus la creterea contrabandei cu igri i a evaziunii fiscale, a declarat preedintele Ageniei Naionale de Administrare Fiscal (ANAF), Sebastian Bodu, citat de Rompres.

El a spus c nu se tie inc cu exactitate procentul cu care a crescut contrabanda, ins in cateva zile va putea prezenta cifre oficiale.

"Nivelul sczut al colectrii accizelor se datoreaz evaziunii fiscale in domeniu", a precizat Bodu, care s-a artat nemulumit de introducerea taxei pe viciu.

Statisticile oficiale arat c veniturile din accize au crescut cu numai 5,9 la sut in primele nou luni ale anului, in comparaie cu celelalte venituri la buget.

Bodu consider c punerea in aplicare a programelor de evaziune fiscal ar putea duce la o cretere a veniturilor din accize.