OTP, cea mai mare banca din Ungaria, este interesata de preluarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), pe care o considera un obiectiv important in cadrul programului de extindere in Europa Centrala si de Est, informeaza Reuters.

"Anticipam o competitie puternica in ceea ce priveste CEC, dat fiind ca interesul investitorilor in regiune s-a majorat, iar numarul bancilor aflate la vanzare a scazut", a declarat presedintele OTP, Sandor Csanyi. OTP vizeaza o cota de 10% din piata bancara a tuturor tarilor pe care este prezenta, si urmareste cu atentie oportunitatile de achizitie din Europa Centrala si de Est si din regiunea balcanica, desi ar prefera sa cumpere active in cadrul proceselor de privatizare, a adaugat el. Privatizarea CEC a mai trezit interesul grupurilor Raiffeisen Bank, Bank Austria Creditanstalt si Erste Bank. In ultimii ani, OTP s-a extins in mod sustinut in regiunea din Europa Centrala si de Est si in cea balcanica, unde ritmul de crestere al beneficiilor rezultate din operatiunile bancare este rapid. OTP a mai incercat sa participe, in Romania, la privatizarea Bancii Comerciale Romane, oferta sa fiind insa descalificata.

Procesul de privatizare a CEC este preconizat sa se incheie pana la finele anului in curs, dupa ce Guvernul va aproba strategia de vanzare. Banca de investitii JP Morgan a fost angajata sa finalizeze strategia de privatizare in luna februarie. CEC are un capital social de 1497 de miliarde de lei, un numar de peste 9000 de salariati si o retea teritoriala formata din mai mult de 1400 de unitati.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.