Banca Nationala a Greciei (NGB) are mai multe fonduri si probabil va raspunde pretului dorit de guvernul roman, situat intre 500 si 700 milioane euro, in timp ce OTP nu dispune de un exces de lichiditate, a declarat analistul Credit Suisse, Hugo Swann

Desi retragerea OTP Bank din licitatia pentru BAWAG este o veste buna, analistul diviziei de investitii a Credit Suisse, Hugo Swann, a declarat ca este sceptic in privinta sanselor pe care le are banca ungara in cursa pentru CEC, avand in vedere excesul de lichiditate detinut de NBG.

National Bank of Greece (NBG) mai multe fonduri si "este mai probabil ca aceasta (n.r. NBG) sa intruneasca asteptarile de pret ale guvernului roman, situate intre 500-700 milioane euro." Potrivit analistilor de la divizia de investitii a Credit Suisse, "nu ar trebui sa ne asteptam ca oferta OTP sa fie de de patru ori mai mare decat valoarea actiunilor CEC in 2004".

"Credem ca anuntul castigatorului in licitatia pentru CEC, care va fi dat pe 20 septembrie, se va dovedi a fi un catalizator de pret pentru OTP. Daca OTP nu va castiga, credem ca disparitia ingrijorarilor asupra emiterii de noi actiuni se va dovedi pozitiva pentru actiuni.", a declarat Swann, potrivit NewsIn.

"Vom avea neaparat nevoie de o marire de capital pentru a cumpara CEC, daca procesul de achizitiei nu se va intinde pe o perioada foarte lunga. Ceea ce am achizitionat pana acum si contractele pe care suntem pe cale sa le incheiem pot fi finantate fara majorare de capital.", declarase in luna iulie presedintele bancii OTP, Sandor Csanyi, intr-un interviu acordat publicatiei Portfolio.

Credit Suisse considera ca pretul de 500-700 milioane euro pentru un pachet de 69,9% din actiunile Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), asteptat de guvernul roman, este nerealist. "Comentand oferta OTP pentru CEC, Credit Suisse considera ca scopul guvernului roman de a obtine intre 500 si 700 milioane euro pentru 69,9% din CEC e prea mare", potrivit site-ului financiar newratings.

In luna iulie, OTP a cumparat 67% din actiunile Kulska Bank din Serbia pentru 118,6 milioane euro, adica de 2,6 ori mai mult decat valoarea contabila a bancii sarbesti. Kulska are active in valoare de 136,3 milioane euro si o cota de piata de 1,5%. OTP a cumparat in luna iulie 96,4% din actiunile bancii rusesti Investsberbank pentru suma de 373 milioane euro. Banca ruseasca are active de aproape un miliard euro, iar pentru ea, OTP a platit de 3,8 ori mai mult decat valoarea contabila.

"Credem ca managementul are destule detalii asupra carora sa se concentreze, pe masura ce sunt finalizate alte achizitii, plus potentiala achizitiei a CEC", a punctuat analistul Credit Suisse.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.