Campionatul mondial de fotbal Germania 2006 a contribuit la cresterea cu 23% a consumului de bere din Romania in perioada verii, fata de aceeasi perioada a anului trecut

Cea mai cautata a fost berea la halba care a ajuns la 8,5 % din volumul de vanzari din lunile iunie, iulie si august, in timp ce anul trecut cota de piata a acesteia a fost de 6,3%.

Cifrele Asociatiei "Berarii Romaniei" demonstreaza ca romanii au petrecut mai mult in baruri, pub-uri si restaurante. "Decizia de a cumpara mai multa bere decat de obicei a fost o consecinta a obiceiurilor de consum ale romanilor in perioada vacantelor concentrate in iulie si august. in plus, campionatul mondial de fotbal a dus tot mai multi romani la terase", a precizat potrivit NewsIn managerul general al Asociatiei "Berarii Romaniei", Constantin Bratu.

Pentru intreg anul 2006, Asociatia "Berarii Romaniei" estimeaza o crestere de pana la 16 milioane de hectolitri de bere, adica un consum de 74 de litri pe cap de locuitor.

Piata berii a ajuns la aproape 7,8 milioane hl de bere in primele sase luni ale anului, cu 16% mai mult fata de perioada similara a anului 2005. Membrii Asociatiei "Berarii Romaniei" - Brau Union Romania, Interbrew Romania, United Romanian Breweries Bereprod Romania si Ursus Breweries - au inregistrat un volum de 5,6 milioane hl, fata de 4,75 cat au avut in primele sase luni ale anului trecut, ceea ce inseamna o crestere de 18%.

Potrivit comunicatului, romanii consuma bere cu moderatie si responsabilitate. in Romania s-au inregistrat 70 de litri de bere pe an, pe cap de locuitor in 2005, in comparatie cu alte state unde consumul depaseste cu mult nivelul tarii noastre - Cehia cu 160 litri, Germania cu 118 litri, Austria cu 111 litri, Luxemburg cu 106 litri, Belgia cu 96 litri, Spania cu 79 sau Olanda cu 78 litri.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.