Cele patru companii (SN Radiocomunicatii Radiocom SA, SC RCS&RDS SA, Cosmote Mobile Telecomunications SA si SC Telemobil SA) care au depus oferte pentru ultimele doua licente de telefonie mobila de generatia a treia (3G) s-au calificat pentru etapa de evaluare, informeaza Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI). Potrivit IGCTI, ofertele celor patru companii vor fi evaluate cel mult cinci saptamani, astfel incat pe 15 octombrie sa fie anuntati castigatorii licitatiei.

In etapa de calificare, comisia de evaluare a analizat documentele de eligibilitate care au insotit ofertele companiilor. IGCTI a notificat operatorii participanti la licitatie privind calificarea acestora in etapa urmatoare, cele patru oferte fiind evaluate in conformitate cu criteriile specificate in caietul de sarcini. Comisia de evaluare este alcatuita din sapte membri, reprezentand domeniul juridic, economic si tehnic.

Potrivit IGCTI, participantii la concurs trebuie sa prezinte un plan de dezvoltare a retelei, in care sa precizeze stadiul la care vor ajunge pana la datele de 30 iunie 2008, 31 decembrie 2009 si, respectiv, 31 decembrie 2011. Pana la ultima data mentionata, finele lui 2011, ofertantii trebuie sa aiba o acoperire minimala care sa cuprinda Capitala si zece mari orase ale Romaniei. in procesul de evaluare, acoperirea geografica si a populatiei va fi punctata cu 55 de puncte, in timp ce fezabilitatea tehnica cu 25 de puncte, iar capacitatea financiara cu 10 puncte. Fezabilitatea comerciala, specializarea si experienta vor primi cate 5 puncte.

Pretul pe care il vor plati castigatorii licitatiei va fi similar cu cel platit in 2004 de cei doi operatori care detin deja licente - Vodafone Romania si Orange Romania - respectiv 35 milioane de dolari, licentele urmand a fi acordate pana la finele acestui an.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.