Romania va primi dupa integrare 4,9 miliarde de euro pentru investitiile in infrastructura de transport, suma reprezentand 18,5% din bugetul alocat Romaniei de UE in perioada 2007 - 2013, potrivit ultimului numar al buletinului de integrare europeana elaborat de guvern.

La aceasta suma, tara noastra va contribui cu 0,9 miliarde de euro, suma ce reprezinta co-finantarea investitiilor din partea statului roman, informeaza NewsIn. Banii alocati de UE acopera atat finantarea proiectelor de investitii in perioada 2007 - 2013, cat si finantarea pregatirii proiectelor care vor fi puse in practica in perioada bugetara 2014 - 2020.

Gestionarea sumelor va intra in atributiile Ministerului Transporturilor, care este Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial de Transport (POS Transport), program care se va ocupa de autostrazi, drumuri europene si nationale, aeroporturi, cai ferate, porturi nationale si regionale care fac parte din reteaua trans-europeana de transport.

Programul Operational Regional (POR), complementar cu POS Transport, va avea in responsabilitate celelalte componente ale infrastructurii de transport: metroul bucurestean, transportul urban din tara si drumurile judetene, porturile si aeroporturile care nu fac parte din reteaua trans-europeana.

Investitiile prin POS Transport urmaresc conexiunea eficienta cu reteaua trans-europeana, cu Portul Constanta, cu Bulgaria, Turcia si Grecia, dezvoltarea sectoarelor feroviare si navale, limitarea efectelor nocive ale transportului asupra mediului si imbunatatirea sigurantei transportului.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.