Fostii salariati ai Petrom nu vor putea cumpara actiuni in conditii preferentiale, asa cum scria in proiectul de act normativ elaborat de Ministerul Economiei, dar contestat de Ministerul Justitiei.

Potrivit proiectului, toti cei care erau salariati ai Petrom in 1997, la momentul infiintarii companiei, puteau primi actiuni in limita a 8% din capitalul companiei, la acelasi pret cu care a cumparat actiunile grupul austriac OMV - 5,25 eurocenti pe actiune, de patru ori mai putin decit valoarea de acum de la bursa. Asadar, aveau dreptul si cei care, intre timp, s-au pensionat, au fost disponibilizati sau au fost transferati la Petromservice.

Ministrul Justitiei, Monica Macovei, a spus insa ca nu va semna actul normativ: "Legea de privatizare a Petrom prevede ca actiunile se vind salariatilor. Citez: salariatilor. Salariati inseamna pentru mine cei de azi, carora li se vind actiunile, nu cei de ieri, de-alaltaieri sau de acum zece ani". Surse din Ministerul Economiei ne-au spus ca este corect ca in calcul sa intre si fostii salariati.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.