Fondul britanic de investitii Dawnay Day intentionesaza sa investeasca peste 200 de milioane de euro pe piata imobiliara a spatiilor comerciale in Romania, a declarat directorul in cadrul Dawnay Day Europe, Paul Rogers.

"MacroMall Brasov este prima investitie a companiei in Romania, dar in prezent se desfasoara negocieri pentru numeroase investitii, de la zece la peste 200 de milioane de euro, compania fiind interesata sa isi largeasca portofoliul in Romania", a precizat el, citat de NewsIn.

Dawnay Day intentioneaza sa cumpere mai multe terenuri pe care sa ridice spatii comerciale. "La fel ca majoritatea pietelor din centrul si estul Europei, segmentul imobiliar comercial din Romania mai are pana sa devina o piata matura si transparenta. Piata ofera oportunitati deosebite pe termen mediu si lung, cu toate acestea calitatea disponibiliului de proprietati este modesta iar preturile sunt, in numeroase situatii, nefiresti", a mai spus Rogers.

Directorul Dawnay Day este de parere ca valoarea la care au fost incheiate unele tranzactii nu reflecta vechimea materialelor de constructie folosite, nevoia de modificare a infrastructurii, conditiile moderne in care trebuie sa fie ocupate aceste spatii sau competitivitatea pe acest segment.

Achizitionarea centrului comercial Macro Mall Brasov de catre Dawnay Day Carpathian a fost semnata la mai putin de doua luni de la inceperea tratativelor. Dawnay Day Carpathian primeste consultanta de la Dawnay Day Europe, membru al grupului Dawnay Day, care are fonduri de investitii in Europa si, de curand, in India. Fondul este listat pe piata investitiilor alternative (AIM Market - alternative investments market) la bursa din Londra, din iulie 2005 si a obtinut fonduri pentru crearea unui portofoliu de imobiliare de un miliard de euro. in prezent, compania detine centre comerciale in valoare totala 344 de milioane de euro in Polonia, Cehia, Ungaria si Lituania.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.