Ministerul Finantelor a uitat ca Romania are de dat bani grei in 2007 pentru contributia la fondurile UE si acum se chinuieste sa gaseasca resursele necesare reducind bugetele ministerelor pe anul viitor

Intrucit au pierdut din vedere ca integrarea presupune si obligatii nu doar drepturi, autoritatile au elaborat un prim proiect de buget pe anul viitor fara sa tina cont de faptul ca vom avea de dat un miliard de euro Uniunii Europene. Aceasta suma reprezinta contributia directa la bugetul UE, care se plateste anual. Surse guvernamentale spun ca premierul Tariceanu a cerut ca, in sedinta de guvern din 20 septembrie, proiectul de buget sa fie pe masa Executivului si acum reprezentantii Ministerului Finantelor trebuie sa gaseasca o solutie pentru a acoperi aceasta suma.

Drept urmare, ministrii sint acum chemati tot timpul la Finante pentru a negocia cine renunta la mai multi bani. Negocierea finala va avea loc luni, 11 septembrie, cind toti membrii Cabinetului sint convocati la Ministerul Finantelor pentru a cadea de acord asupra banilor ce le vor ramine. "Fondurile pentru Uniune vor figura in bugetul Ministerului Finantelor Publice, care se vede acum in situatia de a lua de la fiecare minister pentru a fi sigur ca va putea acoperi datoria’’, spun sursele guvernamentale mentionate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.