Locatiile cele mai potrivite pentru construirea de vile sunt cele din imediata apropiere a orasului, preferabil in zonele care au deja specific rezidential, potrivit informatiilor furnizate de specialistii DTZ Echinox. Facilitatile care favorizeaza o ampla dezvoltare rezidentiala a unei zone sunt: vecinatatea cu un lac, padure, accesul facil la autostrada si la zona centrala a orasului.

"Motivul pentru care in ultimul timp se prefera construirea de vile in zonele de periferie sunt multiple. In principal discutia se poarta din punct de vedere al randamentului investitiei si secundar se iau in calcul factori importanti precum nevoia de intimitate si spatii verzi largi sau aspecte problematice precum gradul de poluare fonica si a mediului inconjurator in interiorul spatiului urban," declara Claudia Dascalescu, Senior Consultant in cadrul departamentului rezidential al DTZ Echinox.

Datorita preturilor in continua crestere a terenurilor aflate in locatii centrale, pentru un randament maxim al investitiei, in acord cu procentul de ocupare si coeficientul de utilizare a terenului, se opteaza, in marea majoritate a cazurilor, pentru dezvoltarea de cladiri cu un regim de inaltime mare.

Avantajele achizitionarii unei vile comparativ cu un apartament de bloc sunt spatii locuibile mai mari, individualitate si intimitate, lipsa vecinilor si a spatiilor comune , un numar mai mare de spatii de parcare ,gradini si spatii verzi amenajate sau alte facilitati precum piscina, sala de fitness proprii

Potrivit Claudiei Dascalescu, avantajele achizitionarii unui apartament de bloc comparativ cu o vila sunt costurile mai mici de intretinere , un grad de securitate mai mare, posibilitatea unei vederi panoramice (in functie de caz) ori facilitati minime precum centru comercial, mijloace de transport in comun, in imediata apropiere.

In functie de locatie si de facilitatile puse la dispozitie, pretul vilelor din cadrul complexurilor rezidentiale au cunoscut o crestere constanta sustinuta de o cerere continua din partea clientilor.

"Pentru sfarsitul anului estimam o usoara crestere a preturilor apartamentelor situate in zona de nord a orasului, datorita numarului redus de proiecte rezidentiale de lux comparativ cu cererea reala pentru acest segment de piata," conchide Claudia Dascalescu.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.