Desi a anuntat saptamana trecuta ca va vinde divizia producatoare de Aston Martin, Ford da semnale ca nu va renunta pana la urma la Jaguar si Land-Rover.

Compania Ford, care este al treilea constructor mondial dupa General Motors si Toyota, a fost silita sa isi revizuiasca activitatile la diviziile de masini de lux si de teren din cauza vanzarilor proaste din ultimul an la aceste modele. Dupa cum informeaza The Observer, planurile de vanzare ale diviziilor de lux au aparut dupa ce compania Ford a angajat luna trecuta un expert in restructurare, in persoana lui Kenneth Leet, fost angajat la Goldman Sachs.

Desi era de asteptat ca acesta va recomanda vanzarea Jaguar si Land-Rover si deja existau cateva expresii de interes de la unele companii, reprezentantii Ford tocmai au declarat ca nimic nu este decis. Motivul pentru care Ford ar restructura divizia de lux prin vanzarea Aston Martin mai degraba decat a Jaguar si Land-Rover este ca aceste din urma doua divizii, impreuna cu Volvo, se complimenteaza reciproc in crearea unei oferte coerente Ford, in vreme ce Aston Martin, desi profitabila, nu creeaza niciun fel de astfel de sinergii cu alte divizii.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.