Omul de afaceri Ion Tiriac ar putea pierde controlul in compania care importa Mercedes in Romania, in favoarea gigantului DaimlerChrysler

Gigantul DaimlerChrysler se afla in negocieri cu Tiriac Auto privind preluarea distributiei in Romania a marcilor Mercedes, Smart, Chrysler, Dodge si Jeep, sustine Mediafax.

"Negocierile sint in plina desfasurare. Inca nu s-a semnat nimic, pentru ca negocierile nu au ajuns inca nici la jumatate. In orice caz, ei nu au cum sa preia distributia fara un acord cu Tiriac Auto", a declarat Dragos Draghici, directorul de investitii al holdingului roman.

Contactati telefonic, atit reprezentantii Tiriac Auto, cit si ofiterul de presa din cadrul DaimlerChrysler AG au refuzat sa comenteze asupra subiectului.

Oficialii Tiriac Auto au precizat ca vor da publicitatii luni un comunicat de presa privind discutiile cu grupul germano-american.

Potrivit lui Draghici, dupa momentul 1 ianuarie 2007, data preconizata pentru aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, grupul international doreste sa fie prezent direct pe piata auto de la noi. Reprezentantul TiriacAuto a declarat pentru MEDIAFAX ca negocierile se pot incheia cu orice rezultat, inclusiv cu preluarea Autorom de catre DaimlerChrysler Automotive Romania. DaimlerChrysler AG a infiintat, in luna august, firma DaimlerChrysler Automotive Romania, cu domeniul principal de activitate comertul cu autovehicule.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.