Vanzarile Daewoo au crescut cu 2% in primele opt luni ale anului, comparativ cu perioada similara din 2005, dupa ce producatorul a comercializat in august peste 2.000 de masini.

Luna trecuta, Daewoo a vandut 2.257 de unitati, mai mult decat dublu fata de august 2005, cand a comercializat numai 1.034 de unitati. In primele opt luni ale anului, compania craioveana a vandut in total 15.974 unitati, cu doua procente peste cele 15.609 masini comercializate in intervalul ianuarie-august 2005.

Luna iulie a acestui an a adus un record de vanzari pentru Daewoo in Romania cu 4.177 unitati comercializate. "August e e pentru toti o luna slaba, dar la noi a contat si faptul ca am intrerupt productia trei saptamani si au fost cazuri in care stocurile s-au epuizat si cei care doreau sa cumpere nu au mai avut ce", a spus directorul de comunicare al Daewoo Craiova, Valeriu Garlea, citat de NewsIn.

El a adaugat ca Daewoo intrerupe in fiecare an productia in aceasta perioada, pentru intretinerea si verificarea liniilor de asamblare. Oficialul Daewoo e convins ca vanzarile isi vor relua cresterea incepand cu luna septembrie, iar tinta pentru intreg anul este 28.000 de unitati, cu 30% peste nivelul din 2005. Declinul vanzarilor Daewoo a inceput din a doua parte a anului trecut cand in presa au aparut articole despre o iminenta inchidere a uzinei si despre expirarea licentei de productie.

Daca in primele sase luni ale lui 2005 s-au vandut in medie peste 2.100 de unitati lunar, in al doilea semestru media lunara a scazut la sub 1.300 de unitati. Garlea e de parere ca oamenii si-au recastigat increderea in Daewoo cand a devenit clar ca uzina nu isi intrerupe productia si iminenta re-privatizare a societatii dupa ce statul roman a devenit unic actionar al uzinei, contractul in acest sens fiind semnat in cursul acestei saptamani.

El a adaugat ca se asteapta ca anul acesta fenomenul sa fie invers, iar cresterea din ultimele luni sa inlocuiasca declinul de la inceputul anului.
in primul semestru din 2006, Daewoo a vandut in medie 1.600 unitati pe luna, iar in iulie si august cifrele au fost superioare. Pentru a-si indeplini obiectivul, craiovenii trebuie sa vanda in medie 3.000 de masini lunar anul acesta.

Conform statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile din Romania (APIA), dupa primele sapte luni Daewoo avea o cota de 8,2% pe piata vanzarilor de automobile noi, fiind devansata doar de Dacia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.