Ioan Niculae va uni companiile Viromet, Donawchem si Azochim pentru a forma unul din cele mai puternice grupuri din industria chimica a Europei de Est si intentioneaza sa listeze nou-formata companie la Bursa, a declarat omul de afaceri invitat la postului The Money Channel

Presedintele grupului Interagro, Ioan Niculae, a mai declarat ca va lista la Bursa, in prima faza, 20% din compania rezultata in urma fuziunii. De asemenea, omul de afaceri a estimat ca nou-formata companie va fi listata in luna iunie anul viitor. Holding-ul va purta, cel mai probabil, numele uneia din cele trei companii, a spus Niculae citat de NewsIn. Viromet, Donawchem si Azochim au ca actionar majoritar grupul Interagro, controlat de Ioan Niculae.

Comentand asupra termenului extrem de scurt pana la posibila listare (nr. iunie 2007), Ioan Niculae a afirmat ca au fost facuti pasi in acest demers, iar consiliile de administratie ale companiilor discuta despre procesul de fuziune.

Omul de afaceri s-a declarat interesat de achizitia Nitramonia si a spus ca a trimis o scrisoare de intentie catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), prin care declara ca "singura salvare a Nitramonia este sa vina la grupul Interagro". Niculae a mai declarat ca ar fi interesat de intreg pachetul de cinci companii de pe platforma Nitramonia. Producerea de azot este foarte scumpa si ar trebui sa se ia acest factor in considerare in vanzarea Nitramonia, deoarece pentru a porni o fabrica de azot oprita este nevoie din start de circa 10 milioane dolari, a declarat presedintele Interagro. Niculae a mai precizat ca nu a primit raspuns de la AVAS la oferta sa de preluare a Nitramoniei.

Anuntul final pentru privatizarea Nitramonia va fi lansat in jurul datei de 1 octombrie si va fi formulat in functie de interesul potentialilor cumparatori pentru una sau toate cele cinci societati de pe platforma, potrivit presedintelui AVAS, Razvan Orasanu.

"in cazul Nitramonia facem ceva diferit. Am dat mai intai un anunt preliminar valabil pana pe 15 septembrie. Exista una dintre cele cinci societati, partea de explozibili, care prezinta mult interes. Cautam firme care sa le ia fie la pachet, fie pe fiecare separat. Anuntul de privatizare va preciza daca modalitatea de privatizare le va include pe toate cele cinci societati sau le vindem separat. E o metoda occidentala pe care n-am folosit-o pana acum si prin care vrem sa vedem care e interesul in piata", a explicat Orasanu.

Cele cinci societati divizate in cadrul Nitramonia S.A sunt: Nitrofertilizer S.A, care produce ingrasaminte si produse din azot, Nitroexplosives S.A - producator de explozivi, Nitroservice S.A., cu activitate in constructii ingineresti, Nitrocolor S.A (tratarea apelor uzate) si Nitrotrans S.A, care are ca obiect principal de activitate transporturile pe calea ferata.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.