Tranzactia prin care Ronald Lauder vinde 49,7% din actiunile detinute direct in Central Media Enterprises (CME) fondului Apax Partners, nu va schimba controlul asupra CME si va avea o influenta neutra asupra cotatiilor actiunilor, a afirmat analistul Wood & Company, Tibor Bokor.

"Tranzactia nu va schimba controlul asupra CME, deci vedem stirea dintr-o perspectiva neutra", a spus analistul bancii de investitii Wood & Company, Tibor Bokor. "Cotatia actiunilor a reactionat pozitiv la faptul ca Apax a platit 60 de dolari pe actiune, cu 3% mai mult decat pretul de inchidere din ziua precedenta", a declarat preluat de NewIn analistul Wood.

Ronald Lauder, presedintele Central Media Enterprises (CME), companie care detine 90% din ProTv, vinde aproape jumatate din actiunile sale la CME fondului american de investitii Apax Partners pentru 190 milioane dolari, potrivit unui comunicat publicat, marti, de CME.

Acordul intre Lauder si fond va fi incheiat, cel mai probabil, pe 1 septembrie, anunta comunicatul de presa CME. Apax va cumpara 49,7% din actiunile detinute direct de Lauder, iar restul de 50,3% vor fi pastrate de Ronald Lauder si de familia acestuia. Potrivit acordului, dupa ce va cumpara cele 49,7% din pachetul controlat direct de Lauder, Apax va detine 7,8% din compania cu sediul in Bermuda, CME. Ronald Lauder va pastra, impreuna cu familia sa, restul actiunilor si va controla, in comtinuare CME, deoarece este cel mai important investitor.

Parteneriatul dintre fondul american de investitii si Lauder va controla 15,7% din capitalul CME si va avea 64,8% din drepturile de vot in compania de media. Dupa trei ani, Apax ar putea vinde partial sau complet actiunile nou-achizitionate, potrivit comunicatului de presa. Fondul de investitii american va avea, in urma acordului, beneficii economice indirecte de 7,8% in compania media europeana. De asemenea, Christian Stahl si Frank Ehmer de la Apax Partners vor fi inclusi in conducerea CME, potrivit acordului dintre Lauder si Apax.

Wood & Company estimeaza ca raportul P/E (pretul unei actiuni/profitul net pe actiune) va scadea in urmatorii doi ani. Raportul P/E a fost de 50,1 in 2005, iar Wood prevad ca acesta va scadea pana la 35,2 in 2006 si 23,4 in 2007.

CME este o companie care controleaza mai multe grupuri media in sase tari din Europa Centrala si de Est. Compania detine si posturile de televiziune PRO TV, Acasa si PRO Cinema din Romania.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.