Operatorul de telefonie fixa si date RomTelecom a anuntat pentru primul trimestru al acestui an o scadere a incasarilor de 5,9% si o scadere de 75,6 procente a profitului net, conform rezultatelor financiare anuntate astazi de grupul elen OTE pe siteul oficial al companiei.

Astfel, in primele 6 luni ale acestui an RomTelecom a avut incasari de 440 de milioane de euro, fata de 467,4 milioane de euro in perioada similara a anului precedent, profitul companiei fiind de 14,6 milioane de euro dupa ce in prima jumatate a anului trecut se ridicase la 59,8 milioane de euro.

"In Romania, competitia puternica si amanarea implementarii unui sistem eficient de tarifare au influentat rezultatele din primul semestru, insa suntem increzatori in abilitatea Romtelecom de a recupera in ultimele sase luni din 2006," au declarat reprezentantii OTE.

Astfel, oficialii greci mizeaza pe cresterea profitului care se bazeaza pe o reducere drastica a cheltuielilor, rebalansarea tarifelor din luna august, dar si pe accentul pus pe serviciile de date pentru clienti de business ( chiar si IMM-uri).

Numarul de linii telefonice operate de Romtelecom s-a micsorat cu aproape 10 procente, ajungand la 3,77 milioane de la 4,18 milioane in perioada similara a anului trecut, principalele cauze fiind cresterile inregistrate de operatorii alternativi si presiunea constanta exercitata de operatorii de telefonie mobila, potrivit OTE.

Scaderea veniturilor cu 9,2% de la 239,2 milioane de euro inregistrati in al doilea trimestru al anului 2005 se datoreaza scaderii numarului liniilor de abonati, in primul rand datorita competitiei intense din partea operatorilor de cablu, dar si din cauza veniturilor scazute din servicii de interconectare.

Concurenta operatorilor mobili dar si a operatorilor alternativi de linii fixe a afectat numarul de linii ale RomTelecom, care au scazut cu 9,9% fata de iunie 2005, si volumul traficului de voce, care a scazut cu 14%. Veniturile din interconectare au cazut cu 16,2% in ciuda unei cresteri cu 16% a traficului. Acest fapt este rezultatul cresterii concurentei cu operatorii alternativi ce utilizeaza reteaua RomTelecom, care in au beneficiat de reducerea cu aproape un sfert a tarifelor de interconectare, impuse de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC).


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.