Bank Leumi, noul actionar majoritar al Eurom Bank si una din cele mai puternice banci pe plan international si liderul pietei bancare din Israel, isi extinde prezenta in zona Europei Centrale si de Est prin lansarea unei filiale in Romania.

In data de 4 august Bank Leumi a semnat contractul final de preluare al bancii Eurom Bank Romania. In urma integrarii activitatilor pe piata romaneasca, Bank Leumi detine, in prezent, 300 de sucursale si agentii in 22 de tari, active de aproximativ 60 miliarde dolari si fonduri proprii de 3,7 miliarde dolari.

"Cu toate ca nivelul de competitivitate al pietei financiar-bancare locale este intr-o crestere exponentiala, planurile noastre de dezvoltare sunt foarte ambitioase. Vom majora capitalul social al bancii cu 50 milioane lei, iar prin implementarea unor strategii de afaceri inspirate de experienta internationala a grupului din care facem parte vom realiza o majorare semnificativa a cotei de piata", a declarat Laurentiu Mitrache, director general Bank Leumi Romania.

Strategia de dezvoltare a Bank Leumi Romania se va concentra pe oferirea de servicii si solutii financiar-bancare personalizate, adresate persoanelor fizice, IMM-urilor si marilor companii. Banca Leumi a finalizat in cursul acestei luni finalizarea achizitiei a 99,27% din capitalul social al Eurom Bank de la firma olandeza Kolal BV, detinuta de omul de afaceri israelian Freddi Robinson. Valoarea tranzatiei a fost 34 milioane dolari.

Banca israeliana l-a numit pe Segal Zalman a in functia de presedinte Bank Leumi Romania, iar Laurentiu Mitrache va ocupa functia de director general.

Banca Leumi a fost fondata la Londra in 1902, sub numele de Anglo Palestine Company. Ea este acum a doua banca israeliana, cu active de 272 miliarde shekeli (50 miliarde euro) la sfarsitul anului 2005, fiind depasita doar de banca Hapoalim, potrivit datelor bancii centrale a Israelului.

Banca a obtinut anul trecut un profit net de 2,1 miliarde shekeli (391 milioane euro), cel mai mare din istoria sa, potrivit unui raportului financiar al bancii. Eurom Bank avea, la sfarsitul primului sermestru din 2006, active de 449,7 milioane lei (126 milioane euro), in scadere cu 1,6% fata de 31 decembrie 2005, si detinea 0,31% din totalul activelor bancare, fiind pe locul 28 in sistemul bancar romanesc, cu potrivit datelor BNR. Banca a terminat primul trimestru al anului 2006 cu o pierdere de 3,81 milioane lei.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.