Vacanta, soare, dor de duca si bani, acestea sunt ingredientele necesare pentru a-ti face bagajele pentru vacanta. Daca nu ai genti in care sa incapa toate hainele pe care vrei sa le iei la tine, nu trebuie sa te ingrijorezi. Solutia este simpla: mergi repede la supermarket, la un magazin de specialitate sau la taraba din coltul strazii si cumperi genti de voiaj sau mai la moda, troller. Piata pentru produsele de categorie "bagaje" este mare, variata, iar preturile sunt pentru toate buzunarele.

DE SEZON

Cele mai mari vanzari inregistrate de producatorii si distribuitorii de genti de voiaj si trollere se inregistreaza in perioada concediilor. "Bagajele se vand cel mai bine in perioada aprilie - septembrie cu varf de sezon in iulie si august", a spus Andreea Mihai, Marketing Director, Carrefour Romania. "In perioada concediilor vanzarile la gentile de voiaj cresc cu 200%, ajungand sa vindem si 20 de genti pe zi", a declarat Marian Bita, vanzator. Se pare ca vechile magazine de specialitate nu prea mai sunt cautate. "Nu prea mai trec pragul magazinului multi clienti. Ceea ce produce cooperatia se vinde foarte greu", a spus Elena Bica.

AFACERE

"In perioada de varf vanzarile sunt cu 150% mai mari decat in perioadele normale. Fata de anul trecut vanzarile la bagaje sunt mai mari cu 20%", a explicat Andreea Mihai. De asemenea, vanzarile de genti de voiaj chinezesti sunt in crestere in aceasta perioada. "Vand multe genti de voiaj patronilor de magazine. Cererea este aproape tripla fata de lunile trecute", a explicat Ionita Mariana, vanzatoare in Europa.