Codul de inregistrare "in scopuri de TVA" atribuit persoanelor juridice impozabile va avea prefixul RO, anunta un comunicat al ANAF. Prin urmare, toate persoanele juridice inregistrate ca platitori de TVA pana la data de 31.12.2006, trebuie sa-si preschimbe codul de inregistrare ca platitor de TVA in codul de inregistrare in scopuri de TVA. Acesti contribuabili vor fi inregistrati, din oficiu, de catre organul fiscal competent in evidenta persoanelor juridice impozabile inregistrate in scopuri de TVA.

Totodata, organul fiscal competent va emite si certificatul de inregistrare in scopuri de TVA, care va fi comunicat, prin posta, la domiciliul fiscal al contribuabilului, cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Dupa 1 ianuarie 2007, pe masura ce persoanele juridice platitoare de TVA vor solicita preschimbarea certificatelor de inregistrare, ca urmare a unor modificari ce tin de denumire sau de sediul social, oficiile Registrului Comertului de pe langa tribunale vor elibera, conform prevederilor legale, un alt certificat de inregistrare.

Inregistrarea din oficiu, de catre organele fiscale competente nu se va aplica in cazul contribuabililor inscrisi in evidenta speciala. In acest caz, organul fiscal competent va solicita prezenta contribuabilului la sediul sau, in vederea clarificarii situatiei fiscale, prin transmiterea unei notificari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.