Compania americana producatoare de bauturi racoritoare Coca-Cola a anuntat, vineri, ca a demarat actiuni juridice impotriva deciziei statului indian Kerala de a interzice total comercializarea produselor sale pe intreg teritoriul.

"Deoarece compania are ferma convingere ca nu exista baze legale pentru aceasta interzicere, care este injusta, arbitrara si de nejustificat, Coca-Cola nu are alta optiune decat sa conteste aceasta decizie in fata instantelor de judecata", a precizat compania intr-un comunicat citat de NewsIn.

Statul Kerala a anuntat pe data de 9 august ca vanzarea si productia bauturilor Coca-Cola va fi interzisa, pe fondul publicarii unui studiu local conform caruia aceste bauturi ar contine nivele ridicate de pesticide. Dosarul va fi examinat luni de inalta Curte de Justitie din Kerala.

Cinci alte state au interzis consumarea acestor bauturi in cadrul scolilor si institutiilor oficiale. Aceste masuri au fost adoptate la putin timp dupa publicarea studiului realizat de Centrul pentru stiinta si Mediu, conform caruia 57 de esantioane prelevate din 11 bauturi produse de firmele Coca-Cola si Pepsico contineau un nivel ridicat de pesticide.

Cele doua companii rivale au declarat in mai multe randuri ca bauturile produse de acestea nu sunt daunatoare sanatatii. "Teste independente realizate de laboratoare acreditate in India si din afara Indiei au demonstrat clar ca produsele noastre nu prezinta nici un risc pentru sanatate si ca nu exista nici un motiv pentru a le interzice", a continuat comunicatul Coca-Cola. "Am prezentat rezultatele acestor teste guvernului din Kerala dar acesta nu a ridicat interdictia", precizeaza compania.

Curtea Suprema indiana a cerut la 4 august celor doua companii americane sa prezinte compozitia produselor lor in cel mult o luna.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.