Datoria publica a Ungariei va avansa la 72,2% din Produsul Intern Brut (PIB) in anul 2008, potrivit unor estimari guvernamentale, obtinute de site-ul Index, iar analistii apreciaza ca adoptarea euro nu va avea loc inainte de anul 2014, in acest caz.

Programul guvernamental, prezent pe site-ul Index, urmareste reducerea deficitului bugetar la 3,2% din PIB in anul 2009, dar estimeaza ca datoria publica se va majora peste pragul de 60% din PIB, care reprezinta limita maxima stabilita pentru aderarea la Mecanismul European al Ratelor de Schimb.

Datoria publica este estimata la 70,9% din PIB in anul 2007, 72,2% in anul urmator, dupa care ar putea scadea la 70,4% in anul 2009, potrivit Index.
Ungaria trebuie sa prezinte, pana la 1 septembrie, un nou plan de convergenta la euro, dupa ce deficitul bugetar de peste 8% din PIB, cel mai mare din UE, raportat la marimea economiei, a determinat abandonarea intentiilor de adoptare a monedei unice in anul 2010.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.