Consiliul Judetean Alba anunta astazi semnarea contractului cu consortiul financiar format din Dexia Kommunalkredit Bank AG Austria si BT Securities SA, membra a Grupului Financiar Banca Transilvania, in vederea obtinerii fondurilor necesare pentru finantarea unor proiecte de infrastructura rutiera. Consortiul a fost ales in urma unei licitatii publice, in faza finala calificandu-se BCR si Dexia Kommunalkredit Bank.

Proiectul de finantare licitat consta in contractarea unei linii de credit bancar de tip "Bridge Loan" pe o perioada de 24 luni, care va fi rambursat prin emisiunea de obligatiuni municipale, cu maturitate finala in 2026. Valoarea totala a finantarii este de 50 milioane RON si va fi destinata lucrarilor de reabilitare si reparatii pentru o serie de drumuri din judetul Alba, cu o lungime cumulata de 100 de kilometri.

Fondurile obtinute vor viza un amplu program de reabilitare a drumurilor in care sunt incluse cinci dintre cele mai circulate drumuri judetene, respectiv DJ 107 H Coslariu - sard - DN74, DJ 107 C Teleac - Vintu de Jos - DN 7, DJ 107 Blaj - Cetatea de Balta, DJ 107I DN 1 - Vingard si DJ 107 Alba Iulia - Teleac - Blaj.

"Aceasta finantare este o urmare fireasca a strategiei noastre de dezvoltare pe piata finantarilor municipale, fiind a cincea tranzactie de volum semnificativ pe care Dexia Kommunalkredit Bank a incheiat-o anul acesta. Putem spune ca am reusit intr-un timp scurt sa ne impunem ca un partener pe termen lung al sectorului public, atat la nivel central, cat si local. Implicarea noastra in structuri de finantare de volume mari si cu scadente indepartate denota increderea bancii noastre in capacitatea administratiei locale de a gestiona eficient resursele bugetare", declara Roxana Lazar, CEO Dexia Kommunalkredit Romania.

"Ne bucuram ca putem sa ne manifestam inca o data dorinta de finantare a municipalitatilor, BT Securities fiind intermediarul mai multor emisiuni de obligatiuni avand o experienta bogata in sprijinirea proiectelor de investitii ale unor municipalitati precum: Cluj-Napoca, Aiud, Slobozia", declara Rares Nilas, director general BT Securities SA.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.