Soldul imprumuturilor acordate populatiei de catre bancile comerciale in luna iunie 2006 este aproape dublu fata de cel inregistrat in ianuarie. Daca, la inceputul anului, creditele pe termen scurt, mediu si lung insumau 7,7 miliarde RON, in luna iunie s-a ajuns la peste 12,7 miliarde RON, potrivit datelor publicate, ieri, pe site-ul Bancii Nationale a Romaniei.

Creditele pe termen lung s-au triplet

Cea mai spectaculoasa crestere este cea inregistrata la categoria imprumuturilor pe termen lung, adica pentru mai mult de 10 ani. Daca in ianuarie soldul acestora era de 3,7 miliarde RON, in iunie a crescut pana la 8,4 miliarde RON. Pentru termen scurt (pana la 5 ani), populatia a ridicat din banci, in ianuarie, impumuturi in valoare totala de 1,3 miliarde RON, iar in iunie - de 1,8 miliarde RON. Doar volumul creditelor pe termen mediu (intre 5 si 10 ani) a inregistrat o usoara scadere, de la 2,59 miliarde RON, in ianuarie, la 2,45 miliarde RON, in iunie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.