Totodata, BNS cere sa se faca publica lista celor care au jucat miercuri la Bursa si au obtinut castiguri

Blocul National Sindical cere Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare sa declanseze o ancheta asupra tranzactiilor si sa faca publica lista principalilor actori care au jucat miercuri la bursa si au obtinut castiguri. "Facem acest demers pentru ca avem suspiciuni ca evenimentele petrecute miercuri pe piata de capital nu au fost deloc intamplatoare si ca ministrul Finantelor Publice a facut declaratii cu buna stiinta. Ionut Popescu este un jucator la bursa, cunoaste foarte bine regulile si stie ca furnizarea unor informatii incomplete si neclare - asa cum a facut domnia sa miercuri - conduce la "cutremure" din care unii - mai avizati decat altii - castiga sume fabuloase. Orice ministru de Finante competent (si cu atat mai mult un expert in tranzactii bursiere) este constient ca nu se poate juca cu zvonuri si franturi de informatii. Mai mult decat atat, nu are dreptul sa dea semnale contradictorii pietei de capital. Consideram ca Ionut Popescu nu are ce cauta la conducerea Ministerului Finantelor Publice, motiv pentru care cerem demiterea acestuia si deschiderea unei anchete de catre organele abilitate. Blocul National Sindical a luat act, de asemenea, de sustinerea pe care premierul i-a acordat-o lui Ionut Popescu. Din punct de vedere politic, poate ca domnul Tariceanu trebuia sa ii acopere gafele tanarului sau coleg de Guvern, insa din punct de vedere economic il avertizam ca o astfel de atitudine provoaca neincredere in institutiile pietei", se arata intr-un comunicat al BNS.

Liderii sindicali vor cere deputatilor Blocului National Democrat sa faca interpelari in Parlament pentru clarificarea evenimentelor petrecute miercuri pe piata de capital.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.