Banca Romana pentru Dezvolare (BRD)-Groupe Societe Generale, listata la prima categorie a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), a afisat un profit dupa impozitare de 315 milioane lei (89 milioane euro) in primul semestru al anului, in crestere cu 4% fata de aceeasi perioada a anului 2005

Produsul net bancar a crescut cu 15% in raport cu aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile unui cadru reglementar sever, dar si in contextul unui semnificativ program de investitii, in dotari informatice si dezvoltarea retelei de unitati, potrivit raportului financiar al bancii.

Profitul consolidat al grupului BRD (care include si rezultatele obtinute de filialele BRD Sogelease IFN, BRD Finance IFN si BRD Securities) se ridicau, la finalul primului semestru, la 335 milioane lei (95 milioane euro).

"Activitatea desfasurata in prima jumatate a anului a fost una sustinuta, desi influentata puternic atat de masurile de reglementare ale BNR, prin care bancile au avut de suportat in primul semestru costuri suplimentare legate de nivelul rezervelor obligatorii, cat si de concurenta foarte intensa. Activitatea de creditare a BRD este una foarte echilibrata intre principalele categorii de clienti, banca beneficiind atat de sinergia creata intre structurile sale care actioneaza pe diferite piete, cat si de atractivitatea diferitelor produse de credit adresate clientilor persoane fizice si IMM-urilor, lansate de la inceputul acestui an" a declarat, citat de NewsIn, Patrick Gelin, presedintele – Director General al BRD - Groupe Société Générale.

Rezultatul brut din exploatare (fara impactul costului net al riscului) a fost de 370 milioane lei pentru primele 6 luni ale anului 2006, cu un rezultat net de 315 milioane lei (89 milioane euro), in crestere cu 4% (7% in euro) in raport cu primele 6 luni ale anului 2005, in timp ce rentabilitatea fondurilor proprii (ROE) a fost de 35,6%, a mai mentionat BRD SocGen.

"Volumul total al creditelor acordate clientelei se apropie de 13,8 miliarde lei, in crestere cu peste 72% fata de aceeasi perioada a anului 2005. La sfarsitul lunii iunie 2006, creditele pentru persoane fizice reprezentau 49% din totalul creditelor acordate de banca. Depozitele au depasit 16 miliarde lei, in crestere cu 44% fata de 30 iunie 2005", se arata in raportul bancii.

La sfarsitul lunii iunie 2006, BRD - Groupe Société Générale administra o retea de 441 de unitati si numara peste 1.800.000 clienti activi persoane fizice si firme.

Luni, titlurile BRD SocGen s-au tranzactionat la o cotatia de 17,3 lei/actiune, in stagnare fata de sedinta de sedinta de schimburi bursiere de vineri. Pretul de 17,3 lei/actiune corespunde unei capitalizari bursiere de 12,05 miliarde lei (3,42 miliarde euro), reprezentand 19,04% din capitalizarea totala a bursei din Bucuresti, potrivit datelor BVB. Actiunile Bancii Romane pentru Dezvoltare (BRD)- Groupe Societe Generale sunt listate la categoria I a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) si se tranzactioneaza pe bursa din luna ianuarie a anului 2001.

BRD- Groupe Societe Generale detinea, la sfarsitul primului semestru din 2006, active de 22,3 miliarde lei (6,25 miliarde euro), care reprezinta 15,48% din activele bancare romanesti, fiind a doua banca romaneasca din acest punct de vedere, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.