Piata de electrocasnice si electronica a scazut in acest an cu 10-15% potrivit oficialilor grupul de electrocasnice si produse IT Flamingo, scaderea fiind resimtita si in rezultatele financiare ale companiei care desi si-a majorat cifra de afaceri a raportat pierderi

Distribuitorul de produse electrocasnice si electronice Flamingo International a inregistrat in primele sase luni din 2006 o cifra de afaceri de 26,77 milioane de euro (94,12 milioane lei) in crestere comparativ cu 22,86 milioane euro in perioada similara a anului trecut potrivit datelor citate de NewsIn. Cu toate acestea, Flamingo International a raportat o pierdere neta de 1,74 milioane euro (6,14 milioane lei), comparativ cu profitul de aproximativ 100.000 de euro inregistrat anul trecut in perioada similara.

In ciuda acestor rezultate previzibile, oficialii Flamingo se aratau recent optimisti in legatura cu atingerea obiectivului de 160 milioane de euro cifra de afaceri in 2006, respectiv o cota de piata de 20%. "Pentru a castiga cota de piata (circa 2-3%) vom incerca sa atragem clientii companiilor mici prezente pe piata", a afirmat vicepresedintele Flamingo International Dragos Simion.

In acelasi timp, grupul se va concentra pe dezvoltare organica si cresterea ponderii produselor IT in vanzari dupa incheierea preluarii lantului de electrocasnice Flanco, dar nu exclude si aposibilitatea unor noi achizitii in viitor. Grupul isi propune sa atinga o suprafata neta de vanzare de peste 60.000 de metri patrati in urmatorii trei ani, de la 36.000 de metri patrati cat are acum, principalul motor al cresterii urmand sa fie magazinele mari in capitala si alte orase importante din tara. "Dezvoltarea mentionata anterior se va face organic. In acelasi timp grupul exploreaza noi oportunitati de fuziuni si achizitii, atat in tara, cat si in regiune," a adaugat Dragos Simion.

Distribuitorul de produse electrocasnice si electronice din Bucuresti a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de 58,83 milioane euro (206,78 milioane lei) si un profit net de 2,29 milioane euro (8,08 milioane lei). in registrul actionarilor, la data de 25 mai 2006, 10,22% din capitalul social era detinut de fondul american QVT, actionarul majoritar fiind Cinca Dragos cu 61,53%. Fondul american de investitii isi continua actiunea de consolidare a detinerii al Flamingo, pe care a inceput-o in luna iunie, cand a cumparat 3,67 milioane actiuni. in luna iulie, Qvt Fund a achizitionat peste 16 milioane de actiuni.

Grupul Flamingo International si-a majorarat capitalul social cu 25,6 milioane de lei, pana la aproape 80 de milioane de lei, ca urmare a achizitionarii intregului pachet de actiuni al companiei Flanco International. in urma subscrierii, compania a obtinut peste 112 milioane de lei, din care peste 86 de milioane au fost incorporate in rezerve. Actiunile producatorului de electronice si electrocasnice au intrat la tranzactionare pe la categoria II a Bursei la mijlocul lunii iulie a anului trecut. Capitalul social al companiei este de 77,9 milioane lei. Compania are o capitalizare de 280,45 milioane lei.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.