In Romania, se construieste mult, iar Bucurestiul este de departe zona din tara unde se construieste cel mai mult. Si daca pina acum predominau constructia cartierelor de lux sau super-lux, in ultimul an lucrurile au inceput sa se schimbe. In sensul ca dezvoltatorii de proiecte imobiliare, desi continua sa construiasca pentru cei cu multi bani, se uita peste umar si la cei cu bani mai putini. Astfel, au aparut proiecte mixte in care cei cu bani stau in acelasi complex de locuinte cu cei care apeleaza la credite pentru a avea o casa. Interesant este, insa, altceva.Si in Romania sau, cel putin, si in Bucuresti, vor aparea cladiri mamut, de peste 10 etaje. Explicatia este simpla: dezvoltatorii imobiliari vor sa valorifice cit mai bine posibil terenul achizitionat, asa ca se construieste tot mai mult pe verticala.
Noua `Peninsula`

Investitiile in cartiere rezidentiale de vile si apartamente au inflorit in ultimii 2-3 ani in Capitala, cea mai vizata fiind zona de nord. Aceste locuinte se adreseaza in cea mai mare parte celor cu venituri foarte mari. In acest context, celor din clasa de mijloc si celor cu venituri mai mici nu le ramine decit sa aleaga din oferta de locuinte construite inainte de 1989.

Acest lucru il remarcau de curind si oficialii BNR, care puneau cresterea accelerata a preturilor pe piata imobiliara pe seama unei lipse a ofertelor de locuinte noi la preturi accesible, in conditiile in care majorita-tea proiectelor rezidentiale ce se dezvolta se adreseaza celor cu multi bani. Un nou astfel de proiect cu locuinte la care au acces si cei cu venituri mai modeste, dar si cei cu bani multi incepe sa se contureze in zona nor-dica a Bucurestiului.

Este vorba despre complexul NeoPeninsula, situat in estul Capitalei, in zona Heliade intre Vii, marginit la nord si est de riul Colentina si Lacul Fundeni. Constructia complexului va incepe in luna noiembrie 2006 si primele 2 turnuri cu 16 etaje vor fi finalizate in termen de 18 luni. In total, complexul va oferi 2.700 de unitati precum garsoniere, apartamente cu 2, 3 si 4 camere dar si apartamente de lux cu terase la ultimele etaje ale turnurilor.

Investitie de 300 milioane de euro

Complexul este dezvoltat de NeoCity Group Romania, investitia ridicindu-se la 300 milioane de euro. NeoPeninsula se va intinde pe o suprafata de 140.000 metri patrati si va include 16 turnuri cu 14 pina la 24 de etaje, 50.000 mp de spatiu verde, parc interior si locuri de joaca pentru copii, parcari acoperite cu 1 sau 2 nivele, o zona comerciala si locuri de agrement pentru copii si adulti, totul protejat prin garduri speciale. Blocurile vor fi amplasate la distante mari unul de celalalt, fiind separate de alei si spatii verzi largi. Mai mult, amplasarea cladirilor este proiectata sa ofere fiecarui apartament in parte o vedere privata, fara a fi orientat spre cladirile invecinate, asigurind astfel intimitatea locuitorilor. Alte facilitati vor fi plaja privata, terenurile de tenis, fotbal si baschet, piscina, centrul de sport, restaurantele, cafenelele, clubul acvatic, gradinita.

"NeoPeninsula este o zona rezidentiala in care locuitorii se vor bucura de confortul, de intimitatea si siguranta dorite, si isi vor imbunatati stilul de viata prin accesul rapid la spatii de relaxare si distractie dedicate lor", spune Nimrod Ben Ami, CEO, Neocity Group Romania. Si asta nu este tot, Neocity Group Romania a anuntat ca va face investitii de un miliard de euro pentru Romania in perioada 2006 - 2009. Winmarkt

Alfa vine tare din urma

Si societatea Winmarkt Alfa a anuntat ca va dezvolta in Bucuresti un ansamblu rezidential format din mai multe blocuri de locuinte, de 10 si 21 de etaje. Complexul va fi construit pe strada Lujerului si va cuprinde, de asemenea, spatii comerciale, terenuri de sport, un centru de intretinere si sanatate si parcaje auto, atit la subsolul cladirilor cit si supraterane. Potrivit oficialilor companiei, noul complex de locuinte ofera cel mai inalt standard de confort, cu incinta si acces complet securizat, cu piscina, sala de fitness, minimarket si locuri de joaca, exclusiv pentru rezidentii sai. Winmarkt SA administreaza 17 centre comerciale, cu o suprafata inchiriabila de peste 115.000 de metri patrati, in 14 orase.

Societatea este detinuta de fondul de investitii New Century Holdings (NCH). In luna iulie, NCH si firma Africa-Israel Europe au anuntat ca vor investi 165 milioane euro intr-un proiect imobiliar, cu un mall si cinci cladiri de birouri, dezvoltat in zona Bulevardului Timisoara. NCH administreaza pe piata romaneasca mai multe fonduri de investitii, printre care Broadhurst si Lindsell Enterprises.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.