EURid, organismul insarcinat cu gestionarea extensiunii internet ".eu" pana in 2010, a anuntat joi ca a blocat 74.000 de domenii ".eu" deoarece exista suspiciunea ca proprietarii acestora le-au inregistrat in scopul de a le revinde ulterior celui care ofera cel mai mare pret, informeaza Rompres.

"Acest comportament, desemnat prin expresia "warehousing", este unul abuziv si ilegal", afirma EURid intr-un comunicat publicat pe pagina sa de internet.

In plus, pana la sfarsitul lunii iulie 2006, Eurid a anuntat ca a incetat contractele convenite cu 400 de birouri de inregistrare, adica peste un sfert din cele aproximativ 1.500 de birouri de inregistrare pe care le-a acreditat in intreaga lume, si a decis actionarea lor in judecata pentru incalcari ale prevederilor contractuale.

EURid citeaza trei societati cu sediul in Cipru, denumite Ovidio, Fausto et Gabino, care prin intermediul a aproximativ 400 de birouri de inregistrare instalate in SUA au reusit sa inregistreze aproximativ 74.000 de domenii ".eu", precum "historichotel.eu" sau "tourismireland.eu".

Pentru EURid cele trei societati au cooperat in stransa legatura cu cele 400 de birouri de inregistrare, putand fi considerate o entitate unica. Astfel, societatea Ovidio a infiintat birouri de inregistrare pentru domeniile ".eu", in unele cazuri utilizand aceeasi adresa si acelasi numar de telefon din SUA, pentru a inregistra un numar cat mai mare de adrese in ".eu". Gratie acestor actiuni in justitie, EURid spera sa elibereze aceste 74.000 de domenii si sa le puna din nou pe piata.

Puse la dispozitia persoanelor juridice incepand cu 7 decembrie 2005 si la dispozitia persoanelor fizice din data de 7 aprilie 2006, domeniile in "eu" au inregistrat un succes deosebit, pana in prezent fiind inregistrate doua milioane adrese active.

Cea mai raspandita extensiune internet ramane in continuare ".com", fiind folosita de aproximativ 50 de milioane de adrese de internet din intreaga lume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.