Bank of America a devenit, marti, cea mai mare banca din lume ca valoare de piata, detronand fostul lider longeviv Citigroup Inc, transmite NewsIn

Capitalizarea de piata a Bank of America a atins, marti, nivelul de 239,36 miliarde de dolari, depasind banca Citigroup, carei valoare de piata a totalizat suma de 239,34 de miliarde de dolari.

Citigroup ramane, cu 1,63 mii de miliarde de dolari, din punctul de vedere al activelor, criteriu traditional de marime, cea mai mare banca din Statele Unite, spre deosebire de Bank of America, cu 1,45 mii de miliarde de dolari. Modificarea in ierarhie a celor doua banci americane arata increderea investitorilor in politica agresiva de expansiune pe piata bancara a Bank of America.

Banca britanica HSBC Holdings Plc a anuntat, saptamana trecuta, ca a depasit Citigroup, devenind cea mai mare banca din lume, din punctul de vedere al activelor, cu suma de 1,74 mii miliarde de dolari.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.