Peste 1,15% din actiunile companiei Flamingo International au fost transferate, joi, la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), pentru suma de 3,55 milioane lei (un milion euro), in doua tranzactii succesive, la un pret de 0,355 lei/actiune (0,10 euro),

"Actiunile au fost tranzactionate in doua pachete mari din care unul a fost de 5,79 milioane de actiuni iar cel de-al doilea a fost de 3,13 milioane de actiuni. Actiunile au fost tranzactionate la pretul de 0,355 lei pe titlu", sustin brokerii de la Prime Transaction.

Desi cumparatorul ramane anonim, in ultima perioada conducerea companiei a vandut o parte din detineri companiei care administreaza fondul de investitii Qvt Fund.

Dupa cele doua tranzactii, cotatia actiunilor distribuitorului de IT si electrocasnice a urcat la 0,36 lei /actiune, pret egal cu din inchiderea sedintei de tranzactionare de miercuri.

Piata da o valoare de 280,45 milioane lei (22,76 milioane euro) companiei Flamingo International si multiplica de 3,6 ori capitalul social al firmei, de 77,9 milioane lei.

In registrul actionarilor, la data de 25 mai 1006, 10,22% din capitalul social era detinut de fondul american QVT, actionarul majoritar fiind Cinca Dragos cu 61,53%. Fondul amercian de investitii isi continua actiunea de consolidare a detinerii al Flamingo, pe care a inceput-o in luna iunie, cand a cumparat 3,67 milioane actiuni. in luna iulie, Qvt Fund a achizitionat peste 16 milioane de actiuni.

Grupul Flamingo International si-a majorarat capitalul social cu 25,6 milioane de lei, pana la aproape 80 de milioane de lei, ca urmare a achizitionarii intregului pachet de actiuni al companiei Flanco International. in urma subscrierii, compania a obtinut peste 112 milioane de lei, din care peste 86 de milioane au fost incorporate in rezerve. in prima ora a sedintei de tranzactioanre actiunile companiei erau cotate la 0,3640 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.