Atunci cand vrei sa cumperi o masina la mana a doua, iti doresti sa gasesti un chilipir. Apoi, iti doresti ca masina pe care ai ales-o sa aiba dotari cat mai multe si cel putin 3-4 ani de la momentul achizitiei sa nu necesite nicio reparatie. Despre cum se stabileste pretul unei masini second-hand si despre alegerile cele mai avantajoase am stat de vorba cu specialistii in vanzari de la Porsche Romania si AAA Auto.

Cele mai vandute masini in anul 2006 in Romania au fost Dacia Logan si Daewoo Matiz. Asa spun statisticile. Totusi, marcile din ce in ce mai cautate de romani, mai ales cele care pot fi achizitionate in regim second-hand, raman Audi, Volkswagen, Opel, BMW, Mercedes, Peugeot sau Skoda. Din nefericire pentru cumparatorii de ocazie, in Romania exista adevarati experti in "masluirea" masinilor.

Modificarile cele mai frecvente se fac la numarul de kilometri rulati, mai apoi, daca masina a fost lovita, i se schimba acea parte din caroserie si se vinde ca noua. Nu-i mai aducem in discutie pe acei mecanici auto care fabrica la propriu un autoturism din bucati, iar apoi il scot la vanzare asigurand cumparatorul ca el este unicul proprietar. in concluzie, riscurile la care este supus cumparatorul unei masini la mana a doua sunt mari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.