Peste 30% din produsele Mobexpert ajung pe piata externa. Una din zece case din Franta este mobilata de producatorul roman

Cererea pentru mobila are un potential semnificativ de crestere, favorizat in special de constructia de locuinte noi. Cel mai mare fabricant, importator si exportator de mobila din Romania este Mobexpert. Tipurile de mobila fabricate acopera toata gama de mobilier, accentul fiind pus pe mobilierul de epoca, care imita stiluri vechi, si pe mobila moderna.

IN TOP

Cifra de afaceri a grupului in 2005 a fost de 150 de milioane de euro, plasandu-se astfel printre primele 12 intreprinderi europene din industria mobilei. "In 20% din casele din Romania se gasesc piese de la Mobexpert, iar peste 50% din birouri poarta amprenta firmei noastre", a spus Dan Sucu, directorul general al Mobexpert. Anul trecut a fost un an extrem de dificil pentru exportul de mobila. Din cauza recesiunii de pe pietele vestice si a aprecierii leului in raport cu dolarul, majoritatea exportatorilor au suferit pierderi semnificative. "Am avut inspiratia sa ne reorientam din timp catre piata interna, care s-a dovedit a fi mult mai profitabila in acest context. Astfel, ne-am minimizat pierderile si am realizat profit, mai mic in raport cu cel estimat", a afirmat Dan Sucu. El a spus ca se asteapta la o crestere sustinuta de 12%-15% in urmatorii ani.

EXPORT

Aproximativ 30% din volumul productiei celor 11 fabrici Mobexpert din tara este directionat catre export. "Suntem deja o prezenta puternica pe pietele straine, in special pe cele vest-europene, unde, in Franta de exemplu, estimam ca intr-una din zece locuinte se gaseste o piesa de mobilier Mobexpert. Alte piete importante pentru noi sunt Germania, Olanda si Belgia", a explicat Dan Sucu. Ilefor, parte din grupul Mobexpert, care produce in serie mica mobilier de casa din lemn masiv, exporta peste 80% din produsele sale in Franta, Germania, Olanda, Belgia.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.