Bursa de Valori Bucuresti a inregistrat o noua zi de aprecieri substantiale ale cotatiilor actiunilor societatilor de servicii de investitii financiare, conform analizei zilnice intocmite de SSIF Broker SA

Am avut de a face cu o consolidare a avansului luat de aceste actiuni in ultimele sedinte ale lunii trecute, cele cinci societati tranzactionate luni crescand in medie cu 3,7% fata de ziua de luni, valoarea indicelui BET-FI ajungand la 44120 pc. Pretul de 2 lei /actiune inregistrat la finele zilei de SIF2 este echivalentul unei cresteri de 5,82% pe date zilnice. Actiunea s-a apreciat constant in timpul sedintei de tranzactionare, iar cursul a crescut ca urmare a presiunii mari exercitata de cumparatori, cu o vanzare mult mai retinuta pe acest simbol.

Realizarea unui volum de tranzactionare de aproximativ 3,2 milioane actiuni in valoare de 6,2 milioane lei, a fost posibil doar pe fondul aprecierilor de pret pomenite anterior. Scenariul a fost asemanator si in cazul celorlalte societati de investitii financiare, pragul de inchidere de 2,5 lei/actiune in cazul SIF5 fiind atins marti, cu niste vanzatori care au cedat initiativa celor care considera aceste preturi deosebit de atractive. SIF1 a cumulat o valoare tranzactionata de 1,2 milioane lei, cu un pret al ultimei tranzactii al zilei de 2,35 lei/actiune, in crestere cu 3,07%. SIF 3 a ajuns la un pret de referinta de 2,04 lei/actiune, cresterea de 3,55 % realizandu-se pe un volum tranzactionat de 657 000 actiuni in valoare de 1,3 milioane lei. SIF4 a castigat 2,13% fata de pretul de luni. Indicii BET si BET-FI au suferit de aceasta data deprecieri de 0,4%, respectiv 0,15%.

Acestea s-au datorat in primul rand scaderilor inregistrate de principalele titluri din componenta lor.Astfel, principalele titluri ale segmentului petrolier au scazut fata de sedinta precedenta: SNP Petrom pana la pretul de 0,54 lei, pe un volum tranzactionat de 4,5 milioane actiuni, iar Rompetrol Rafinare nu a reusit sa se opreasca dupa scaderea severa de luni, mai pierzand 1,43%, pretul de inchidere fiind stabilit la 0,0825 lei. Sunt asteptate cu interes rezultatele financiare de la jumatatea anului pentru acest titlu, anuntarea lor fiind planificata pentru 2 august. Tot acum isi va prezenta rezultatele si Banca Transilvania, care in sedinta de marti a scazut cu 0,93%, pana la 1,07 lei/actiune, pe fondul unui volum de 3,1 milioane actiuni tranzactionate, in valoare totala de 3,4 milioane lei. Actiunile BRD-GSG, in schimb, au avut o evolutie din nou ascendenta, apreciindu-se cu 1,76%, pretul de inchidere fiind 17,3 lei.

Biofarm Bucuresti a avut o evolutie deosebita, apreciindu-se cu 4,35%, pana la 0,6 lei, pretul de inchidere fiind si maximul zilei, investitorii capatand o mai mare incredere in acest titlu, dupa anuntul rezultatelor foarte bune ale companiei pe primul semestru al anului.

Alte preturi de inchidere ale zilei au fost: Impact Bucuresti 0, 483 lei (-1,43%), Siretul Pascani 0,0726 lei (-4,47%), Amonil Slobozia 0,06 lei (+1,52%), Turbomecanica 0,745 lei(-0,67%), Azomures 0,205 lei (+4,06%).

Dupa o perioada in care au fost suspendate de la tranzactionare pentru operarea majorarii de capital si a splitarii valorii nominale, actiunile SSIF Broker vor reintra la tranzactionare in data de 2 august.

Silviu TURC
Departamentul de Tranzactionare SSIF Broker SA


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.