Microintreprinderile si persoanele fizice care desfasoara activitati independente vor depune declaratiile privind venitul realizat si vor face plata impozitului aferent in fiecare trimestru, incepand de anul viitor, potrivit modificarilor la Codul de procedura fiscala aprobate de guvern.

In prezent, atat persoanele fizice care obtin venituri din profesii liberale sau din mai multe surse asimilabile salariului, cat si microintreprinderile depun declaratiile de venit o singura data pe an.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2007, persoanele fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii liberale vor primi un cod de identificare fiscala de la organele fiscale, pentru a se asigura schimbul de informatii referitor la administrarea TVA-ului comunitar, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Sarabanda schimbarilor in domeniul fiscal e inca departe de final, autoritatile intrecandu-se in inventii pentru a mai petici bugetul statului.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.