Participantii la cea de a doua licitatie pentru desemnarea evaluatorului companiei farmaceutice Antibiotice in vederea privatizarii au depus oferte incomplete, nefiind desemnat niciun castigator

Potrivit procedurilor legale, participantii au la dispozitie o perioada de cinci zile in care pot sa depuna contestatii. Daca nu se vor inregistra contestatii, o noua licitatie va fi organizata in termen de 15-20 de zile. Prima licitatie a avut ca termen initial de depunere a ofertelor 20 iunie, care a fost prelungit ulterior cu zece zile, dar nu a fost inregistrata decat o singura oferta.

"Majoritatea firmelor se arata mai interesate pentru procesul de consultanta pentru privatizare decat pentru procesul de evaluare," a declarat, la cel moment, pentru NewsIn, Mihaela Brezeanu, director relatii publice al companiei romane. Ulterior a fost decisa organizarea unei noi licitatii, al carui termen final de depunere a ofertelor a fost de 26 iulie.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) detine 53.02% din actiunile Antibiotice, ultima companie farmaceutica mare ramasa in portofoliul statului roman. Antibiotice avea o cota de piata de 3,1%, dupa vanzari, in perioada aprilie 2005-martie 2006, si ocupa pozitia a noua in topul celor mai mari companii din domeniu, conform datelor companiei de studii de piata Cegedim.

Pentru primul trimestru al acestui an, producatorul de medicamente din Iasi a anuntat un profit net de 9.86 milioane de lei, in crestere fata de perioada similara a anului trecut, cand a obtinut o cifra de 6.84 de milioane de lei.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.